N. V. | 26. 7. 2022, 06:51

VIDEO: Šarec "strokovno" pojasnil, zakaj ni delal vodni top in postal spletna atrakcija

Facebook Boštjan Likozar/posnetek zaslona
VIDEO: Šarec "strokovno" pojasnil, zakaj ni delal vodni top in postal spletna atrakcija (foto: Facebook Boštjan Likozar/posnetek zaslona)

Uporabniki družbenih omrežij se že množično šalijo na račun njegovih besed.

Pri gašenju požara na Krasu so si pomagali tudi s policijskim vodnim topom, ki pa konec tedna nekaj časa ni deloval. To dejstvo je med obiskom požarišča na Krasu pojasnila ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Zakaj vodni top ni delal?

Medtem ko je skušala pojasniti, zakaj vodni top ni delal, ji je v besedo skočil minister za obrambo Marjan Šarec, ki je "po domače" pojasnil, kaj se je zgodilo: 

"Šel je štarter, ampak so takoj odpravili težavo, ker je bila ena žička pri izdelavi preveč 'zacvikana'," je pojasnil Šarec.

Posnetek je postal pravi hit

Posnetek je na družbenih omrežjih postal pravi hit: uporabniki se že množično šalijo na račun njegovih besed. "Šarec je prevedel na slovensko," je "strokovni" komentar ministra za obrambo razumel Anton Suhadolnik, le eden izmed tistih, ki so na Facebooku komentirali posnetek.

S posnetka je videti, da je bilo ministrici Bobnarjevi malce nerodno, v ozadju pa se smeji tudi županu občine Miren – Kostanjevica Mauriciju Humarju.