Woody Allen bo z novim filmom drugič v karieri odprl festival v San Sebastianu

Predvajanje filma bo zanj nadvse pomembno

27. 6. 2020, 08:33 | Scena | Vir: STA

              Woody Allen bo z novim filmom drugič v karieri odprl festival v San Sebastianu (foto: profimedia) profimedia

Nova romantična komedija Woodyja Allena z naslovom Rifkin's Festival bo odprla filmski festival v španskem San Sebastianu, ki bo potekal septembra. Film je bil posnet lansko poletje v in blizu tega obmorskega letovišča, zgodba pa se osredotoča na ameriški par, ki je prišel na mednarodni filmski festival.
 

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bo po besedah organizatorjev to mednarodna premiera filma, ki govori o paru, prevzetem nad čarobnostjo kina in očarljivostjo ter lepoto Španije. Značilni romantični zapleti se začnejo, ko dekle začne ljubezensko razmerje z izjemnim francoskim filmskim režiserjem, fant pa se zaljubi v prelepo Španko, ki živi v tem baskovskem mestu.

V filmu, ki je najnovejši projekt 84-letnega ameriškega režiserja in prikazuje njegovo ljubezen do evropskih mest, nastopata avstrijski igralec Christoph Waltz in ameriška igralka Gina Gershon. Producirala ga je španska produkcijska družba Mediapro, v njem pa se pojavita tudi francoski igralec Louis Garrel in španski igralec ter igralka Sergi Lopez in Elena Anaya.

Kljub negotovosti ob pandemiji novega koronavirusa bo filmski festival, ki je največji tak dogodek v špansko govorečem svetu, potekal kot načrtovano med 18. in 25. septembrom. To bo drugič, da bo Allenov film odprl festival v San Sebastianu. Prvič ga je leta 2004 s filmom Melinda in Melinda, ko so mu podelili nagrado za življenjske dosežke.

Predvajanje filma bo pomemben trenutek za Allena, čigar kariera je obstala zaradi gibanja #MeToo. Ponovno so oživele desetletja stare obtožbe, da je v 90. letih spolno zlorabil svojo sedemletno posvojeno hči. Režiser obtožbe, ki jih je kot prva izpostavila njegova tedanja partnerka Mia Farrow, ves čas zavrača. Prav tako so ga obtožb oprostili po dveh ločenih preiskavah.

A razburjenje ob njegovih obtožbah spolnih zlorab je spodbudilo nasprotovanje javnosti in lansko leto je bila njegova romantična komedija Deževen dan v New Yorku predvajana le v določenih državah, ne pa v Združenih državah Amerike, še piše AFP.