N.Z. | 11. 2. 2022, 16:30

Ljubezen do Wordla rešila žensko, ki je bila 'odvisna' od QAnonovih teorij zarote

profimedia

Do nedavnega je bila njena mama članica Quanonovega kulta, potem pa ji hči pokazala viralno spletno igro Wordle.

Mama naj bi igro tako vzljubila, da jo zdaj neprestano igra, na teorije zarote pa je povsem pozabila.

O igri Wordle smo na našem spletnem mestu že večkrat pisali. Nekaj si o njej lahko preberete tudi v članku: Tudi vi igrate Wordle? Tule je 5 nasvetov za hitrejšo rešitev dnevne uganke

Ker pa Wordle generira le eno iskalno besedo dnevno, si je morala v čakanju na novo mama sama poiskati podobne igre na spletu. Med drugim je našla verzijo taiste igre, ki jo lahko igra znova in znova. Po novem za tovrstna možgančkanja zdaj porabi tudi do tri ure dnevno.

Igra Wordle pa je v življenje nekdanje obsedenke s teorijami zarot prinesla še več dobrega. Med drugim je mama postala bolj družabna in manj socialno izolirana, saj se o Wordle izzivih večkrat dnevno pogovarja s hčerko.

Getting into the game has also helped their mother be more social and less isolated too, and she discusses Worlde issues with her child several times a day.

"Zdaj me neprestano obvešča z esemesi o tem, kako ji šlo pri igri. Včasih se želi pobahati, spet drugič izraziti frustracijo. Tu in tam pa tudi vpraša za nasvet, če je beseda še posebno zagonetna," je sledilcem na Redditu zaupala hčerka. "Kakorkoli že, delite to veselo novico s tistimi, katerih bližnji je prav tako zabredel v Quanonov kult."

Morda vas bo zanimalo tudi:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.