2. 6. 2022, 15:59

Skrušena Zvezdana Mlakar: "Nismo ga rešili, bila je težka noč"

Bobo
Skrušena Zvezdana Mlakar: "Nismo ga rešili, bila je težka noč" (foto: Bobo)

Iz mestnega vrveža se je že pred leti preselila na posest nedaleč od Ljubljane. Svoje življenje kot "kmetica"  enostavno obožuje. Žal pa se včasih v objemu narave zgodi tudi kaj žalostnega. Kaj je bilo?

Uspešna slovenska gledališka in filmska igralka ter voditeljica Zvezdana Mlakar je svoj mir našla na kmetiji, obkrožena z gozdom in ptičjim petjem. Da se tam res dobro počuti, je medijem že večkrat povedala. 

A življenje v naravi pomeni tudi popolno bivanje v sožitju z njo in vsem živim v njej.

"Nismo ga rešili, bila je težka noč"

S sledilci na družbenih medijih je Zvezdana delila ganljiv zapis. Začela ga je z besedam, kako se je med življenjem na kmetiji morala tudi soočiti z dejstvom, da včasih živalske mame enostavno zapustijo svoje mladičke.

"Pustijo jih v grabnu, sredi travnika ... potem pa ta drobna, komaj rojena bitja mogoče uspejo priti do črede, ki jih tudi izloči," je zapisala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Ves čas so ravnali po veterinarjevih navodilih ...

Iz objave je razvidno, da gre za prikupnega oslička. Zvezdana tudi pove, da so ga potem, ko je bil zapuščen, skoraj pohodile druge živali.

Nato je obrazložila nočno dogajanje: "Imeti živali je lepo, a prinaša veliko odgovornosti in soočanje z izgubami, ki jih težko razumeš. Proti jutru si ga nisem več upala pogledati. Ves čas smo upoštevali veterinarjeve nasvete, osliček je pil kozje mleko, drugega na hitro nismo mogli najti."

Ob tem pove, da so zapuščene živali že v preteklost reševali, a so bili le redko pri tem uspešni.

Narava je lahko tudi neusmiljena

"Živali komunicirajo drugače, narava je lahko tudi trda in neusmiljena," pravi igralka. In jasno nam postane, da oslička niso uspeli rešiti

Sledilcem Zvezdana pove, da se ni mogla sprijazniti s tem, da življenje "odhaja iz malega živalskega bitja."

Planet

A to je del življenja

Po bridki izkušnji pravi: "Življenje dojemam z dostojanstvom (vsako življenje in vse živo), ker je veliko, mogočno, neusmiljeno in nikoli doumljivo v vseh svojih razsežnostih."

Priznana umetnica še doda: "Človeški napuh, sodbe, mnenja, pametovanje “narava” pomete z eno samo potezo, ko se odloči vzeti in končati. Zato ima edino ljubezen tudi smisel."

Njen zaključek je, da ji ne preostane nič drugega, kot da sprejema realnost, takšna kot je.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.