Uredništvo | 14. 5. 2024, 07:00

Navdihnila je milijone sledilcev: 26-letnici je po diagnozi raka ostalo leto dni življenja (tako ga je izkoristila)

Instagram/posnetek zaslona/Maddy Baloy

V le letu dni je 26-letnica na družbenih omrežjih zbrala podporo in občudovanje milijonov ljudi, ki so sledili njenemu popotovanju na TikToku. 

Maddy Baloy je prejela strašno diagnozo - da ima raka in da bo živela le še leto dni. Vendar pa ji to ni odvzelo volje do življenja, obratno. Celo ko je bila obkrožena z ljubljenimi osebami in nastanjena v hospicu na Floridi, si je želela novih avantur. "Želi iti ven in plavati," je za People povedal njen zaročenec Louis Risher.

V le letu dni je 26-letnica na družbenih omrežjih zbrala podporo in občudovanje milijonov ljudi, ki so sledili njenemu popotovanju na TikToku. Ustvarila je seznam 19 stvari, ki jih želi narediti pred smrtjo, in pogumno se jih je lotila. "Maddy ni pustila, da bi jo karkoli ustavilo," je dejal Risher.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by madison baloy (@fruitsnackmaddy)

Maddy Baloy je prvič zaznala bolečine v trebuhu poleti 2022 in začela naprej z izločevanjem določenih živil iz prehrane. Toda to težave ni odpravilo in februarja 2023 je vzgojiteljica v vrtcu začela konstantno bruhati, kar jo je prisililo k obisku zdravnika. Izvedli so urgentno biopsijo in novica je prišla na dan: Maddy Baloy ima raka na želodcu, ki je že hudo napredoval, kar pomeni, da ima v najboljšem primeru pred seboj še pet let življenja.

Najprej je potrebovala nekaj časa, da je lahko sprejela novo realnost, saj si je svojo prihodnost zamišljala drugače: želela si je imeti veliko hišo, se poročiti in vzgajati otroke in pse. "Moje mišljenje se je spremenilo. Odločila sem se, da bom iztisnila iz življenja vse veselje, kar ga lahko dobim," je pojasnila Maddy Baloy.

Sestavila je seznam 19 stvari, ki jih je želela doživeti, in kmalu je letela na Japonsko, spoznala Gordona Ramsayja ... Nato pa se ji je zdravje drastično poslabšalo. Po vrnitvi iz Tokia so jo odpeljali v bolnišnico, pozneje je bila prepeljana v hospic. Umrla je 2. maja 2024. Ni ji uspelo odkljukati celotnega seznama, je pa uresničila svoje največje želje. 

Skoraj vse. Ni se ji uspelo poročiti. Je pa zato navdihovala življenja sledilcev. 

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu