Uredništvo | 7. 6. 2024, 13:51

Možu prikrila, da je na loteriji zadela več kot milijon, a jo je drago stalo

Profimedia

Želela se je izogniti delitvi dobička z možem, vendar ...

Leta 1996 se je Američanka Denise Rossi iz Kalifornije nenadoma odločila, da se bo po 25 letih zakona ločila od moža. Po vlogi zahteve za ločitev je dala nekdanjemu možu Thomasu le nekaj dni, da se izseli iz skupnega stanovanja, kar se mu je zdelo nenavadno.

A dolgo ni ugotovil, kaj je bil razlog za takšno spremembo v ženinem obnašanju. Deset dni pred vlogo zahteve za ločitev so skupaj s prijateljicami na loteriji zadele več kot šest milijonov dolarjev, kar je približno 5,5 milijona evrov, poroča N1 Hrvaška. Dobitek so si razdelile in Denise je dobila malo več kot milijon, kar naj bi v letnih rentah prejemala med letoma 1996 in 2015.

Denise naj bi o razhodu z možem razmišljala že prej, to pa je bil zanjo jasen znak. A soprogu seveda ni povedala niti besede o dobitku. Uspešno sta se ločila in v prihodnjih letih živela vsak svoje življenje.

Morda vas zanima tudi:

Ko skrivnost pride na dan ...

Najbrž bi še vedno, če Thomas leta 2004 ne bi dobil pisma z ameriške loterije, ki je bilo namenjeno njegovi nekdanji ženi. Iz radovednosti ga je odprl in ugotovil, da je Denise tik pred ločitvijo dobila nagrado, o kateri mu ni povedala ničesar in je seveda ni nameravala deliti z njim.

Ženo je tožil in sodišče je po zaključku postopkov presodilo, da je Denise kršila zakon in izvršila prevaro. Svojemu možu je morala izplačati 20 letnih rent v znesku 66.800 dolarjev ali malo več kot 60.000 evrov, kar je na koncu zneslo toliko kot njen celotni dobitek.

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan