A. R. | 1. 7. 2022, 20:45

Zgodba o pogrešani muci priljubljene pevke Ane Soklič dobila epilog

Helena Kermelj

Se še spomnite žalostne zgodbe o zmagovalki Evrovizije Ana Soklič in njeni več tednov pogrešani muci Eliški? Priljubljena pevka je zdaj končno dobila odgovore.

Ana Soklič je ob izginotju svoje mačke Eliške čutila močno bolečino in žalost. Minilo je tri tedne, odkar je izginila neznano kam, a kljub vsemu je pevka globoko v sebi čutila, da jo bo še kdaj vzela v naročje. Vztrajala je z iskanjem in deljenjem objav, ne glede na vse.

"V sredo zvečer sva s partnerjem Petrom prejela kar nekaj klicev ene in iste osebe ter sms sporočilo, da na las podobna mucka moji Eliški mijavka na enem visokem drevesu, blizu njihove hiše v Lancovem, to je malo manj kot štiri kilometre od našega doma. Takoj sva se usedla v avto, jaz sem ves čas med vožnjo samo mislila: 'Joj, da bi to bila naša Eliška' ... Ko sva prispela, sta ga. in g. Dežman prišla ven iz hiše, gospa je držala v naročju mucko in mi rekla: 'Je to vaša Eliška?'," opisuje dogajanje za Metropolitan.

Osebni arhiv Ana Soklič

V domačem objemu

"Takoj sem jo prepoznala, na razdalji par metrov, kljub temu da je bila že skoraj tema. Solze sreče so me preplavile, ko sem jo vzela v naročje in zakopala obraz v njeno mehko dlako. Eliška je bila kar v šoku. Težko si predstavljam, kaj vse je morala prestati v teh treh tednih ..." spregovori o vnovičnem snidenju za naš portal. 

Ob tem še pove, da je ga. Dežman Eliški ponudila hrano iz konzerve in vodo, a ni hotela niti jesti niti piti.

"Ko smo prišli domov in ko je prepoznala domačo kuhinjo, svoje posodice za hrano, je začela tako glasno mijavkati. Dobesedno planila je na hrano!! Noč je bila kar kratka. Glede na tri-tedensko pustolovščino, ki jo je doživela, se je ponoči zbujala, vmes se je hotela crkljati, zelo je bila žejna, na kar je vplivala dehidracija zaradi vročine v zadnjih dneh. Imela je veliko srečo, ampak bo verjetno potrebovala teden, dva, da si v celoti opomore."

Osebni arhiv Ana Soklič

Kaj se je Eliški na poti zgodilo, je zgolj ugibanje

Lahko, da je med sprehodom po pomoti zašla in izgubila smer. Lahko, da je skočila h komu v avto in se nehote odpeljala. Obenem pa Ana tudi ne izključuje možnosti, da bi jo kdo vzel in nato izpustil.

"Zdaj je doma, v družinskem krogu, umirjena, prede, se crklja in počiva. In naš dan je spet prečudovit, saj smo se ponovno našli."

Seveda do srečnega konca verjetno ne bi prišlo, če ne bi vsi uporabniki družbenih omrežij in prijatelji priskočili na pomoč pri deljenju Anine objave, česar se tudi sama dobro zaveda.

"Želela bi se zahvaliti vsem srčnim ljudem, ki so me pri iskanju naše Eliške bodrili, delili moje objave in me spremljali s tako sočutnimi in upanja polnimi komentarji. Prav zaradi delitev objav je tudi g. Dežman zasledil, da Eliško pogrešamo. Zaradi ljudi, ki gledajo v smeri dobrega in upajo na najboljše, zaradi vseh teh ljudi smo sedaj ponovno skupaj. Presrečna sem, da se je izšlo kot se je."

Najditelja sta se odpovedala nagradi

Kot smo poročali, je Ana ponudila tudi denarno nagrado osebi, ki bo pomagala najti njeno pogrešano kosmatinko. Zaupala nam je, da sta se najditelja na koncu v celoti odpovedala znesku.

"Ga. in G. Dežman sta zavrnila denarno nagrado, rekla sta, da 'sploh ne pride v poštev'. Včeraj zelo zelo pozno, smo šli zgolj na eno pijačo. Rekla sta mi, da sem jaz njima dala še več kot onadva meni. Resnično ostaneš brez besed ... Lepo. In ja, naša druga mucka, Ruby, kuha mulo (nasmeh). Navsezadnje, 21 dni je bilo zanjo kot na dopustu, popoln mir in vsa hrana ter ljubezen izključno zanjo. Zdaj pa spet nazaj v ustaljene tirnice, v duetu (smeh)."

Osebni arhiv Ana Soklič

Kako svojega hišnega ljubljenčka še bolj obvarovati?

Odkar je Eliška znova doma, pa Ana razmišlja, kaj bi lahko storila, da bi svojo hišno ljubljenko še bolj zaščitila.

"Naslednji teden sva že dogovorjeni pri veterinarju za pod nujno čipiranje, ker zaenkrat ni bila čipirana ... Razmišljam o gps ovratnici ali navajanju na povodec. Ne vem ... Tako me je prizadelo, da jo zaenkrat ne upam spustiti ven ... Doma imamo sicer vrt, naokrog je narava, živimo v mirnem okolju, ljudje so prijazni ... zaradi tega je tudi nikdar nismo zapirali, rada raziskuje in je ob tem vesela. Morda bi na tej točki nagovorila bralce, kaj bi mi svetovali, bi jo začeli zapirati ali bi vseeno pustili, da je svobodna? Zanima me odziv, kaj bi na slednje rekli vsi tisti, ki imajo doma tudi sami živali."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.