M. P. | 9. 7. 2022, 07:00

Zmago Jelinčič ne počiva: zaupal nam je, kje vse je bil in kaj bo počel to poletje

Instagram/Zmago Jelinčič Plemeniti

Nekdanji poslanec je eden tistih ljudi, ki znajo uživati življenje. Poklicali smo ga in povprašali o razlogih njegovega nedavnega potovanja ter tudi o načrtih za dopustniške dni.

Potem ko ni dobil poslanskega mesta v novi sestavi državnega zbora, se je iz Ljubljane preselil v svojo vilo v Žusterno, od koder ima izjemen in povsem odprt pogled na slovensko morje – od koprskega pristanišča do Debelega rtiča.

Še najraje preživlja počitnice tu, pravi: "Zakaj bi hodil drugam, če imam lahko počitnice ob morju kar doma, od plaže pa me loči le 10 stopnic," pove o prednostih hiše na slovenski obali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

Zmagu Jelinčiču se je uresničil otroški sen. Hiša s pogledom na morje, povsod morje in še bazen.

Ob hiši ima tudi prekrasen vrt, ki mu daje še dodaten občutek povezanosti s prečudovito primorsko naravo. Ta mu omogoča tudi dodatno aktivnost, na družbenih omrežjih se je namreč že nekajkrat pohvalil z drevesi in rastlinami, ki mu jih je uspelo vzgojiti na njem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

Nedavni obisk v Srbiji

Eden izmed njegovih velikih konjičkov je prav gotovo zbirateljstvo, ki tudi v novi hiši zavzema velik del prostora. Včasih se zaradi te svoje ljubezni odpravi tudi na pot. Ko smo ga poklicali, se je tako ravno vrnil iz Vojvodine, kjer se je mudil "malo na dopustu in malo zaradi povezav", kot je dejal.

O povezavah je povedal, da so te predvsem s področja numizmatike (zbiranje in preučevanje kovancev in bankovcev) in filatelije (zbiranje in preučevanje poštnih znamk), z obema se namreč Zmago ukvarja že zelo dolgo časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zmago Jelinčič Plemeniti (@zmago.jelincic.plemeniti)

A brez dvoma je imel tudi čas za sprostitev in obiskovanje vojvodinskih gostiln. V eni od njih si je, kot je zapisal na Instagramu, "prvič po petih letih prižgal cigaro."

Kaj pa preostanek poletja?

Na to vprašanje je Zmago odgovoril, da bo poletje izkoristil za preselitev preostalih stvari iz Ljubljane v svojo primorsko rezidenco. "Čaka me urejanje kartonskih škatel, v katerih imam še vedno veliko stvari. Vse to bo terjalo kar nekaj časa."

A mu ob tem nikakor ne bo dolgčas, saj ga vedno kdo obišče. Tako bosta pri njem to poletje tudi hčerki, s katerima se bodo s kolesi odpravili do Kopra in si tam privoščili sladoled, je še povedal.

"Pridite na kakšno pijačo tudi vi," nas je ob koncu pogovora povabil na obisk.