K. Ž. | 2. 10. 2023, 21:07

Ljubljana zasijala v zeleni barvi: slišalo se je glasno navijanje in bučen ognjemet

Bobo

Ob 35. obletnici delovanja skupine Green Dragons se je Ljubljana zavila v zeleno tančico.

Ljubljana je na ponedeljkov večer zažarela v popolnoma novi luči, namreč v zeleni. Ob glasnem navijaškem prepevanju in bučnem ognjemetu je navijaška skupina Green Dragons praznovala 35 let obstoja in za to priložnost Ljubljano ovila v zeleni dim. 

Green Dragons so nastali 2. oktobra leta 1988, ko so obljubili "zvestobo" nogometnemu klubu Olimpija, poroča portal Sportklub. Pozneje so navijači začeli izkazovati svojo podporo tudi košarkarski in hokejski Olimpiji. Zdaj se goreči navijači udeležujejo predvsem nogometnih tekem aktualnih državnih in pokalnih prvakov.

A današnji večer ni edini tovrsten primer praznovanja, Ljubljana se je v zeleno tančico ovila že ob dveh obletnicah (25 in 30) omenjene navijaške skupine, a vendar je tokratni ognjemet presegel vsa pričakovanja.

Navijači Olimpije so obenem še zagotovili, da bodo rojstni dan praznovali tudi na četrtkovi evropski tekmi s Slovanom iz Bratislave in na domačem obračunu Prve lige Telemach z Muro. Za svoje člane, legende klubov in ostale zabave želnje goste pa v soboto pripravljajo tako imenovano Zeleno noč.

Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol