E. Č. | 26. 2. 2024, 11:34

Ste že videli, kaj počne sin nekdanje slovenske smučarske zvezdnice? (Uspel mu je odmeven podvig)

Srdjan Živulovič/Bobo

Njegova mama je dobitnica olimpijske kolajne, njegov oče je igral hokej na ledu in bil slovenski reprezentant, tudi mladi fant pa je na dobri poti do odmevnih podvigov.

V nedeljo sta se v nogometnem prvenstvu Slovenije pomerila Domžale in Celje, gostitelji so proti vodilnemu klubu Prve lige Telemach prišli do presenetljive zmage z 2:1. Eden tistih, ki je poskrbel, da je rumena družina slavila prvo zmago v letošnjem letu, je tudi Luka Dovžan Karahodžić. Komaj 17-letni nogometaš se je sploh prvič v karieri znašel v udarni enajsterici članske ekipe Domžal na ligaški tekmi, priložnost pa je več kot izkoristil. Najstnik je odigral zelo dobro tekmo in upravičil zaupanje trenerja Dušana Kosića.

Ob tem je zanimivo naslednje: Luka Dovžan Karahodžić je sin dveh svoj čas sila uspešnih slovenskih športnikov. Njegova mama Alenka Dovžan je bila čisto prava smučarska zvezdnica, med drugim je osvojila tudi prvo slovensko kolajno na zimskih olimpijskih igrah. Simpatična Gorenjka iz Mojstrane je v svetovnem pokalu tekmovala skoraj deset let in sodila med vražje Slovenke, torej generacijo smučark, ki so ves čas mešale štrene najboljšim. Do olimpijske kolajne je prišla leta 1994, istega leta je prišla tudi do svoje edine zmage v svetovnem pokalu.

Tudi Lukov oče je bil uspešen športnik. Edvin Karahodžić je bil profesionalni igralec hokeja na ledu, s Slovenijo je dvakrat zaigral tudi na svetovnem prvenstvu. Na klubski sceni je branil barve Jesenic in Bleda. Dovžanova in Karahodžić sta športne gene očitno prenesla tudi na sina Luko, ki že nekaj časa sodi med bolj obetavne mlade nogometaše pri nas.

Srdjan Živulovič/Bobo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol