23. 3. 2024, 07:17

Andrej Stare ob slovesu ostro obračunal s svojimi kritiki: "Zdaj pa si predstavljajte, da bi Janez Janša ..."

Mediaspeed/Borut Cvetko

https://govorise.metropolitan.si/dogodki/Kritikom je namenil kar nekaj ostrih besed ...

Peter Prevc se bo poslovil v nedeljo, že v soboto pa bo v slovo pomahal tudi Andrej Stare. Dolgoletni komentator je eden najbolj razvpitih likov slovenske športne scene - lahko ga obožujete, lahko ga sovražite. Zdi se, da vmesne poti ni. No, Andrej Stare je poudaril, da se s tistimi, ki pljuvajo po njem, ne obremenjuje preveč. Prav tako ne obžaluje ničesar v svoji televizijski karieri, čeprav so bili tudi incidenti, ko se mu je jezik zapletal, zapletal in zapletal. Navsezadnje so ga po dogodkih na Kulmu celo "odstranili" s komentatorskega mesta, kamor se vrača prav danes. 

Še pred slovesom je Andrej Stare odgovoril tudi kritikom in z njimi ostro obračunal. "Pravim jim škodljivci. Je pač tako, da obstaja neka skupina ljudi, ki s tem, ko nekoga žalijo, ko udrihajo po njem, mislijo, da so bolj pomembni. Temu se reče zdravljenje manjvrednostnih kompleksov, želja po samopromociji. To so stvari, ki so prisotne, in moram reči, da sem jih vedno vzel kot sestavni del tega posla. Je pa bilo recimo 85 odstotkov ljudi vedno na moji strani. Zdaj si pa vi predstavljate, da bi Janez Janša dobil 85 odstotkov glasov na volitvah …" je za RTV Slovenija povedal Andrej Stare in glede tega, ali kaj obžaluje, poudaril: "Sploh ne. Zakaj pa bi?"

Andrej Stare je bil komentator športnih dogodkov dolgih 45 let, v tem času pa ni zaznamoval zgolj smučarskih skokov, s katerimi se bo poslovil, marveč je bil dolga leta vodilni glas številnih prenosov nogometnih tekem pri nas.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord