R.S. | 21. 3. 2024, 10:17

Anže Lanišek ima velik razlog za veselje: zaradi srčne geste ga bodo Poljaki nagradili z ...

Profimedia

Tako so se mu zahvalili za njegova dejanja. 

Nobena skrivnost ni, da Poljaki naravnost obožujejo Anžeta Laniška. Priljubljen slovenski skakalec se jim je predvsem prikupil z lansko gesto, ko je na podelitev medalj najboljšim skakalcem zime prišel s kartonasto podobo Dawida Kubackega. Kubacki je takrat zaradi bolne žene izpustil zadnje tekme sezone in posledično izgubil drugo mesto v skupnem seštevku.

Poljskega skakalca je njegova poteza ganila. "Veste kaj ... nisem si predstavljal česa takega. V grlu sem imel cmok. Takoj sem mu poslal sporočilo. Z Marto sva jokala, ko sva videla, kaj je naredil," je povedal Kubacki. Za gesto so se Slovencu v Zakopanah nekaj mesecev pozneje zahvalili poljski navijači, ki so glasno vzklikali "Anže, Anže, hvala ti"

Profimedia

Visoko državno odlikovanje

27-letnika bodo Poljaki zdaj nagradili še z odlikovanjem z "zlatim križem za zasluge Republike Poljske". Odlikovanje bo prejel zaradi njegove izjemne športne drže, plemenitega delovanja ter spodbujanja duha poštenega tekmovanja v športu. Prav tako ga bodo nagradili zaradi spodbujanja zelo dobrih odnosov med Poljaki in Slovenci ter med državama, poroča Sportklub. Lanišku bo odlikovanje podelil poljski predsednik Andrzej Duda. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord