E. Č. | 26. 3. 2024, 21:59

V Stožicah "napad" na Cristiana Ronalda! Gledalec preskočil ograjo, stekel na zelenico, nato pa ... (FOTO)

Borut Živulović/BOBO

Zadnjih 24 ur je Cristiano Ronaldo glavna tema pogovorov slovenskih nogometnih navdušencev. Toda Portugalcu se je na tekmi v Stožicah zgodil sila neljub dogodek.

V torek zvečer se je v Stožicah zgodil spektakel. Na največjem stadionu v državi sta se pomerila Slovenija in Portugalska, v središču več kot 16.000-glave množice je bil kdo drug kot on. Cristiano Ronaldo. "Lahko bi prodali tudi 50, 60 tisoč vstopnic," smo slišali pred tekmo. Da so Slovenci res nosi na kultnega zvezdnika, je bilo moč videti na vsakem koraku.

Na Brniku ga je pričakala nepregledna množica, ki se ji je Ronaldo skupaj s soigralci sicer elegantno izognil. Pred hotelom na Bavarskem dvoru, v katerem so bivali Portugalci, je ves čas vedrilo kar nekaj tistih, ki so hrepeneli po tem, da bi zgolj za sekundo videli Ronalda. Nekateri so ga, večina ne.

Ko je napočil čas za tekmo, je Nogometna zveza Slovenije ves čas opozarjala: ostanite na svojih sedežih. Večina se je navodil držala. Ne pa vsi. Sredi prvega polčasa je eden od obiskovalcev zapustil tribuno, preskočil ograjo in stekel na zelenico. Cilj? Cristiano Ronaldo! Mu je uspelo? Da! Posnel je selfi. Že res, da so ga potem z igrišča pospremili redarji, pa vendarle. Dobil je spomin za vedno. Ronaldo pa ... Na obrazu mu je bilo videti, da mu ni ravno po godu, da ga motijo med tem, kar ima najraje. Med nogometom.

Borut Živulović/BOBO

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol