10. 5. 2023, 15:31 | Vir: STA

Izjemno! Andreja Leški Sloveniji priborila kolajno na svetovnem prvenstvu v judu

Igor Kralj/Pixsell/Bobo

Borila se bo za zlato medaljo: za njo lahko držite pesti ob 17. uri.

Judoistka Andreja Leški je na svetovnem prvenstvu v Dohi osvojila najmanj srebrno odličje. O končnem lesku bo odločal dvoboj s francosko superzvezdnico in olimpijsko prvakinjo Clarisse Agbegnenou, ki bo na sporedu nekaj po 17. uri. Tekmo boste lahko gledali na televizijskem programu SLO 2.

Reprezentantka Bežigrada je bila srebrna že na svetovnem prvenstvu 2021 v Budimpešti, slovenska zbirka odličij na tovrstnih tekmovanjih pa se je povečala na 15.

Napet boj

V polfinalu je Andreja Leški ugnala 20-letno Nizozemko Joanne van Lieshout po 3:39 minute podaljška. Slovenska tekmovalka je vseskozi nadzirala borbo, posebej v dodatnem delu, ko je pri dveh metih le nekaj centimetrov zmanjkalo za odločilno točko, enkrat pa je imela nastavljen vzvod, a akcije ni dokončala.

Igor Kralj/Pixsell/Bobo

Čaka jo težka nasprotnica

V medsebojnih dvobojih z Agbegnenou, v spominu ostajajo odločilni boji te tekmovalke s Tino Trstenjak, je Slovenka doslej izgubila trikrat, tudi v finalu svetovnega prvenstva 2021 v Budimpešti. Tokrat je položaj ugodnejši, saj se Francozinja vrača po 18-mesečnem premoru in porodniškem dopustu, zato so možnosti za uspeh večje.

"Presrečna sem. Danes se je vse sestavilo kot puzle. Srebrna sem že bila, zdaj želim še korak naprej," je pred odhodom na pripravo za odločilno borbo slovenskim novinarjem zaupala slovenska junakinja letošnjega svetovnega prvenstva.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol