16. 7. 2023, 15:04 | Vir: STA

Boj za rumeno majico se nadaljuje: na poti kar devet vzponov, množičen padec v glavnini (FOTO)

Profimedia

Kolesarji so se tudi danes "zaleteli" v hribe, najboljši bodo ciljno črto prečkali nekaj po 18. uri.

15. etapa Dirke po Franciji tekmovalce pelje od Les Getsa do Saint-Gervaisa pod Mont Blancom. Dolga je 179 km, kolesarji pa bodo morali v njej premagati več kot 4000 višinskih metrov.

V glavnini je tudi danes prišlo do množičnega padca kolasarjev.

V skupnem seštevku vodstvo Danca

Po sobotni etapi je razmerje med najboljšima ostalo podobno, slovenski as Tadej Pogačar pa še naprej zaseda drugo mesto.

V skupnem seštevku je vodstvo obdržal lanski zmagovalec, Danec Jonas Vingegaard, ki ima pred Pogačarjem po sobotni etapi deset sekund naskoka. V boju za tretje mesto pa zdaj najbolje kaže zmagovalcu 14. etape, Špancu Carlosu Rodriguezu, ki pa za vodilnim zaostaja že 4:43 minute.

Pogačar hrani moči

"Petnajsta etapa je spet zelo težka. Bo zelo napeto in če bodo dobre noge, bomo spet poskusili," je po sobotni etapi za RTV Slovenija dejal Pogačar. Dodal je, da se da tudi v tako zahtevnih etapah in vročini prihraniti nekaj moči. "Odvisno, kje porabiš energijo ter koliko ti pomaga ekipa s prehranjevanjem in polivanjem vode v vročih dneh. Lahko se kar dosti prihrani."

Po vrsti si bodo najprej sledili prelazi Forclaz de Montmin (7,2 km/7,3 %), Croix Fry (11,3 km/7 %), Aravis (4,4 km/5,8 %), zaključnih 11 km pa bo najbolj zahtevnih z dvojnim vzponom na strm prelaz Amerands (2,7 km/10,9 %) ter zaključnim do Saint-Gervaisa (7 km/7,7 %).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol