15. 7. 2023, 22:25 | Vir: STA

Motorista, ki sta ustavila Pogačarjev napad, doletela kazen: kaj ju čaka?

Profimedia

Slovenskemu kolesarskemu asu sta v zaključnem delu sobotne etape preprečila naskok na tekmeca.

Komisarji na kolesarski dirki po Franciji so kaznovali oba motorista, po poročanju francoskega časnika L'Equipe bosta morala izpustiti nedeljsko etapo, preden se bosta lahko v torek vrnila v karavano, ki spremlja kolesarje na Touru. Gre za motorista s poročevalcem radiotelevizije France Television in motorista, ki je prevažal fotografa L'Equipa, poroča priznani francoski časnik.

Pogačar je v današnji etapi od Annemassa do Morzina zasedel drugo mesto, a proti Dancu Jonasu Vingegaardu izgubil eno sekundo ter v skupnem seštevku za lanskim zmagovalcem zaostaja deset sekund.

Vodstvo dirke je motorista zaradi "neupoštevanja novinarskih pravil" kaznovalo s prepovedjo vožnje med kolesarji v 15. etapi.

Kaj lahko pa bi se končalo drugače, če dva motorista okoli 500 metrov pred vrhom prelaza Joux Plane ne bi blokirala ceste in s tem preprečila Pogačarjev napad.

Motorista nista pravočasno pospešila, 24-letnik s Klanca pri Komendi pa je moral svoj drugi napad na strmem prelazu prekiniti. Na vzponu se je sicer zbralo tudi ogromno gledalcev, ki so kolesarjem pripravili ozek špalir.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol