2. 8. 2023, 17:50 | Vir: STA

Boj za rumeno majico: vrhunski Mohorič še povečal prednost

Profimedia

Zaključek je zaznamoval tudi padec, ki je odnesel kar nekaj kolesarjev, ki so se borili za visoko uvrstitev v skupnem seštevku.

Nizozemec Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Poljski. Na trasi od mesta Pszczyna do Bielsko-Biale (198,8 km) je ugnal slovenskega asa Mateja Mohoriča in tretjeuvrščenega Portugalca Joaa Almeido. Mohorič je z drugim mestom še nekoliko povišal vodstvo v skupnem seštevku.

Osemindvajsetletni Mohorič (Bahrain Victorious) ima v boju za rumeno majico vodilnega zdaj 12 sekund naskoka pred Almeido (UAE Team Emirates), medtem ko tretjeuvrščeni Poljak Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) zaostaja za 18 sekund.

Profimedia

Drugega slovenskega kolesarja na dirki Matevža Govekarja (Bahrain Victorious) danes ni bilo v ospredju, potem ko je opravljal delo za kapetana Mohoriča. Etapo je končal na 89. mestu z zaostankom 5:46 minute.

Pet ubežnikov si je v današnji razgibani etapi privozilo največ pet minut naskoka, a so jih najboljše ekipe ves čas nadzorovale. Razredčena glavnina z okoli 50 kolesarji je v Bielsko-Bialo pripeljala z vsega 30 sekundami zaostanka, nato hitro ujela zadnjega izmed ubežnikov ter v razgibanih treh krogih odločila o zmagovalcu etape.

Zaključek je zaznamoval tudi padec, ki je odnesel kar nekaj kolesarjev, ki so se borili za visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Največ moči v sprintu nekoliko navkreber je imel v torek drugouvrščeni van den Berg. Za 24-letnega Nizozemca je bila to tretja zmaga v karieri in prva v svetovni seriji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol