J. B./STA | 21. 12. 2022, 11:05

Boris Becker spregovoril o srhljivi izkušnji iz zapora: bil je lačen, zelo je shujšal, stregli so mu celo po življenju

Profimedia

Nekoč je veljal za enega najboljših igralcev tenisa na svetu. Bil je zvezdnik, postal je bogataš. Potem pa se je njegovo življenje sesulo kot hiška iz kart.

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je v intervjuju za televizijsko postajo Sat.1 še enkrat priznal krivdo in spregovoril tudi o nevarnih dogodkih v britanskem zaporu. Petinpetdesetletni Nemec je nedavno prišel iz zapora in je trenutno v domovini.

"Seveda sem kriv. Mogoče nisem pokazal dovolj obžalovanja pred sodnikom. Samo sojenje bi lahko bilo boljše, lahko pa tudi precej slabše," je v intervjuju priznal Becker.

Nemec pravi, da ga je izkušnja v zaporu spremenila. "Menim, da sem v sebi znova našel tisto, kar sem nekoč že bil. Naučil sem se res hudo in drago lekcijo. Vse stvari se zgodijo z razlogom."

Profimedia

Dejal je, da je bil v zaporu le številka. "Bil sem A2923EV. Nisem bil Boris. Bil sem številka, tam jim je malo mar, kdo si." V zaporu je prvič spoznal, kaj pomeni biti lačen, precej je shujšal, imel pa je tudi težave s sojetniki. Dvakrat je bilo ogroženo tudi njegovo življenje, je poudaril v čustvenem intervjuju.

Zbližal se je s starejšimi otroki

V prvih tednih prestajanja kazni v zaporu Wandsworth ga je ena oseba izsiljevala ter mu grozila, a so ga zaščitili drugi zaporniki. Po preselitvi v zapor Huntercombe pa se je zapletel v "spor s sojetnikom, ki me je skušal ubiti", je razkril Becker. Spet so ga rešili preostali zaporniki in ga zaščitili.

Spregovoril je tudi o družini, ki mu je ves ta čas stala ob strani. "Nikoli nisem imel občutka, da se bo zaradi prestajanja zaporne kazni karkoli sesulo, da bo partnerica izgubila potrpljenje in bodo čustva usahnila," je dejal o svoji spremljevalki Lilian De Carvalho Monteiro. Pravi, da se je zbližal tudi s starejšimi tremi otroki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial)

Britanske oblasti so 55-letnega nekdanjega teniškega zvezdnika aprila obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Po nekaj več kot sedmih mesecih prestajanja zaporne kazni so ga spustili na prostost in izgnali iz države.

Ne sme se vrniti v Veliko Britanijo

Nekdanji izjemni športnik, ki je osvojil šest turnirjev za grand slam, od tega je bil trikrat najboljši v Wimbledonu, je bil deležen pospešenega postopka, posebnega programa za predčasni odpust iz zapora in deportacije, kar je mogoče do 12 mesecev pred najzgodnejšim datumom izpustitve. S tem naj bi v Veliki Britaniji zmanjšali pritisk na prenatrpane zapore.

Preostanka kazni mu v Nemčiji tako ne bo treba prestajati v zaporu, vendar se Becker ne sme vrniti v svojo drugo domovino Veliko Britanijo, dokler mu ne poteče dejanska kazen.

Kot je v torek poročala dpa, je Nemška teniška zveza (DTB) pripravljena Beckerju ponuditi službo, sam pa ne želi ostati v domovini, saj je tam "preveč prepoznaven". "Imam ideje, ampak moram biti previden, kar se tiče načrtovanja prihodnosti," je dodal Becker, ki ga mika delo v Dubaju.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ