Sandra Bratuša | 28. 7. 2020, 11:20

Boris Becker, nekoč kralj teniških igrišč, dolguje 61 milijonov evrov

Profimedia

Nekoč najboljši nemški tenisač na svetu, Boris Becker (49), danes prodaja svoje imetje, da bi poravnal vse dolgove, ki se jih je nabralo za 61 milijonov evrov

Si lahko mislite, da je Boris Becker  v svoji športni karieri osvojil kar 49 ATP turnirjev, šestkrat je bil zmagovalec posamičnih turnirjev za Grand Slam (trikrat je osvojil Odprto prvenstvo Anglije, dvakrat Avstralije in enkrat Odprto prvenstvo ZDA), leta 1992 pa je v dvojicah postal olimpijski prvak. Prvo zmago na Odprtem prvenstvu Anglije je dosegel pred 35 leti, ko je imel komaj 17 let, kar pomeni, da je najmlajši zmagovalec vseh časov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

35 years ago today ...7.7.85 @wimbledon #17

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Z zmagami si je prislužil ogromno bogastvo, a kaj mu sedaj to pomaga, če je na desetine milijonov zapravil s slabimi poslovnimi potezami. V zadnjih 18 letih naj bi mu tako uspelo pognati v zrak toliko denarja, da naj bi danes vsega skupaj dolgoval kar 61 milijonov evrov.

Londonsko sodišče je ugotovilo, da Boris Becker svojim upnikom dolguje kar 61 milijonov evrov. V svoji karieri je tenisač zaslužil okoli 50 milijonov evrov samo z nagradami s turnirjev in še vsaj trikrat toliko s sponzorskimi pogodbami. Nekaj časa je bil tudi trener srbskega tenisača Novaka Đokovića, s katerim je osvojim šest nazivov Grand Slam.

Več kot 50 milijonov dolarjev naj bi pognal zaradi sumljivega posla z nafto v Nigeriji. Ostali denar pa naj bi vložil v nekaj propadlih projektov, kot je bil na primer gradnja nebotičnika v Dubaju. Poleg tega je tudi vseskozi živel na zelo visoki nogi. S štirimi ženskami ima štiri otroke, tu so potem alimentacije, ločitve kar seveda stane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proud to be your father #beckerboys #noah #elias #amadeus

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Beckerju so torej zaplenili njegovo imetje, skupaj z vsemi trofejami, ki jih je v svoji karieri prejel z zmagami. Imetje bodo prodali na dražbi v okviru dražbene hiše Wyles Hardy & Co. Tenisač medtem ne sme odtujiti niti ene stvari tako iz doma v Londonu, kot tudi ne iz mamine hiše v Nemčiji.

Najprej so mu zasegli ure vredne 45 tisoč evrov, zaplenili pa so tudi hiše in stanovanja v Munchnu, Monte Carlu in Miamiju. In tudi, ko bodo vse to prodali, bodo le stežka poravnali vse dolgove, ki so se nabrali.

PREBERITE ŠE: Zakaj je navdušenje nad izgubo kilogramov igralke Rebel Wilson deplasirano ALI Princ Harry in Meghan vložila tožbo proti neznanem fotografu

PRIPOROČAMO TUDI: Epidemija je produkcijo družbe Disney zamaknila za leto in celo dve

 

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.