M. M. | 20. 7. 2022, 10:31

Čehov uspeh odmeva prek slovenskih meja: kaj pišejo tuji mediji?

Twitter/TOI Sports

Sredino jutro nam je polepšal atlet, ki je s svojim metom Sloveniji prinesel novo medaljo s svetovnih prvenstev. Ker smo vrhunskih dosežkov vajeni, poglejmo, kaj so o tem uspehu pisali v tujini. 

Kristjan Čeh je svetovni prvak in da je njegov uspeh še večji, je uspel postaviti nov rekord svetovnih prvenstev. S 23 leti in 153 dnevi je Slovenec najmlajši svetovni prvak v metu diska v zgodovini. Izjemno!

Da mu je uspel izjemen dosežek, priča dolžina njegovega meta, saj je prejšnji rekord slavnega Litovca Virgilijusa Alekne popravil za slab meter. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by World Athletics (@worldathletics)

Kaj o tem pišejo tuji mediji?

Novica, ki ne odmeva samo doma, ampak so o njej poročali mnogi tuji mediji. Agencija Reuters je v naslov zapisala:  "Čeh je s prestola zrinil Šveda Stahla in osvojil naslov svetovnega prvaka v metu diska."

Reuters

Arenasport je na svoji spletni strani zapisala: "Slovencu zlato na svetovnem prvenstvu: Maestralni Kristjan Čeh nov vladar diska." Dodali so, da je Slovencu uspelo presenečenje v metu diska, saj je na svetovnem prvenstvu v Oregonu z rekordom prvenstev z 71,13 metra dosegel zlato medaljo.

Arena sport

Nemški Sport1 je v naslovu novice zapisal "Metalec diska Čeh je z rekordom svetovnih prvenstev osvojil zlato" in v uvodu dodal še: "Slovenec Kristjan Čeh si je zanesljivo zagotovil naslov prvaka v metu diska na svetovnem prvenstvu v atletiki v Eugenu in s prestola zrinil Šveda Daniela Stahla."

Sport1

"Slovencu Čehu zlato v metu diska, Stahl brez stopničk," pa je zapisala španska tiskovna agencija. 

Agencia EFE

Mnogi so pričakovali, da bo Čeh uspešno opravil s finalnimi meti, sploh ker je prvi met vrgel dlje, kot je sam pričakoval. Nismo pa vedeli, da se Kristjan tako dobro počuti na zahodu Združenih držav, da mu je z izjemnim metom uspel rekord svetovnih prvenstev. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atletska zveza Slovenije (@atletska_zveza_slovenije)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord