N. V. | 7. 9. 2022, 22:59

(VIDEO) V četrtfinalu svetovnega prvenstva v odbojki so tekle solze: športni vrhunec, ki je poskrbel za evforijo v Sloveniji

Odbojkarska zveza Slovenije/Facebook/fotomontaža

Za nami je zelo pomembna odbojkarska tekma. Ste jo spremljali?

Če četrtfinale izgubijo, pot na svetovnem prvenstvu končajo; če pa zmagajo, pot nadaljujejo – s tem zavedanjem smo spremljali tekmo med slovensko odbojkarsko reprezentanco in ukrajinsko.

Napeta tekma

Šlo je za res napeto tekmo. Naši odbojkarji tekme niso odprli, kot bi želeli, Ukrajinci pa so to pograbili z obema rokama in zmagali prvi set.

To je očitno naše odbojkarje pošteno razjezilo, saj so v drugem setu pokazali, da niso zaspali, kot smo sprva mislili. Drugi niz so zmagali Slovenci, zato je sledil še tretji.

Bil je izjemno napet niz, dvoboj je bil zelo izenačen. Obe ekipi sta kazali izjemno predstavo. Štela je vsaka točka. A v tretjem nizu so Slovenci Ukrajince premagali s 25:19.

Tako so naši odbojkarji (in tudi navijači) v četrtem nizu nekoliko lažje zadihali. Kljub temu pa je bilo ob začetni predstavi Ukrajincev jasno, da tekma še ni dobljena. Ukrajinci so začeli niz z igro na vse ali nič. Bitka je bila težka, čeprav je naša reprezentanca pokazala veliko mero izkušenosti.

Izid tekme

Ampak na koncu je našim odbojkarjem zagotovo pomagalo vzdušje, ki so ga bili deležni v Stožicah. Slovenci so za njih navijali z vsem srcem.

Uredništvo

To in odlična igra naših odbojkarjev je primoglo k temu, da so slovenski odbojkarji zmagali na četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva.

Uredništvo

Slovenci so Ukrajince premagali s 25:23, slovenski navijači na tribunah pa so ob tem ponoreli od navdušenja. Tekle so solze sreče.

Kapetan Tine Urnaut se je zahvalil vsem in vsakemu gledalcu posebej, in dodal: "Najbolj nam je žal, da ne moremo nadaljevati pred tako publiko."

Slovenija v polfinalu

Tako se bo Slovenija pomerila v polfinalu. Znan pa je že prvi polfinalist, to so Italijani. Na Poljskem se bodo z našimi odbojkarji borili za odličje že 10. septembra.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ