Uredništvo | 25. 12. 2023, 15:14

Se Dejan Zavec po odstopu iz poslanskih klopi seli nazaj v športne vode? Njegov odgovor je zelo zgovoren

Borut Živulovič/Bobo

Nekdanji boksarski prvak, ki se je nazadnje preizkusil v politiki, je skrivnostno namignil, kakšna bi lahko bila njegova prihodnost. 

Nekdanji slovenski profesionalni boksar Dejan Zavec je septembra zaključil svojo kratko politično kariero in zaradi zdravstvenih razlogov odstopil kot poslanec največje parlamentarne stranke v državnem zboru, zdaj pa bo, kot kaže, morda iz političnih zaplaval nazaj v športne vode, kjer je nekoč tako blestel. A pri tem, kaj točno bi lahko bila njegova vloga v prihodnosti, nekdanji svetovni prvak ostaja skrivnosten, poroča Sportklub.

Profimedia

Bi lahko postal trener?

"Ni lepšega, kot je ukvarjanje s športom, dajati naprej, prenašati kakovost življenja in pa spreminjati način življenja ljudem s tem, ko jim pomagaš skrbeti za zdravje, za psiho-fizično počutje in na koncu koncev videti zadovoljstvo množic," je ob robu izbora športnika leta, ki je prejšnji teden potekal v Cankarjevem domu, Zavec skrivnostno povedal za omenjeni medij. Razkril je tudi, da še zmeraj trenira, vendar le zato, da ohranja formo.

Zradi njegovih besed se poraja vprašanje, ali ga bomo nemara v prihodnosti videli lahko v vlogi trenerja.

Profimedia

Boks gleda skozi drugačne oči

Spregovoril je tudi o najboljši slovenski boksarki in svetovni prvakinji Emi Kozin."Ema je prvo ime slovenskega boksa. Težko je govoriti o njeni prihodnosti, ko pa je negotova. Pa ne zaradi nje, temveč zavoljo močne konkurence, ki vlada v njeni kategoriji. Vse, kar se je ali se bo pozitivnega zgodilo za boks, kot se je to v njenem primeru, je super," je povedal in dodal, da ga uspeh mlade boksarke v Manchestru ni presenetil.

"Boks gledam skozi drugačne oči kot večina ljubiteljev borilnih veščin. Vse je bilo napeljano v to smer, da Irka obdrži naslov, a ko sem primerjal tekmovalki, koliko borb je katera imela in proti komu sta v preteklosti boksali, sem Emo postavil v vlogo favoritinje," je Zavec še pojasnil za Sportklub.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol