2. 7. 2023, 18:00 | Vir: STA

Pogačar je zdržal peklenski tempo pred ciljno črto, spet odlična uvrstitev!

Profimedia

V zaključni sprint se je vključila skupina 20 kolesarjev, med njimi je bil tudi naš kolesarski as ...

Francoz Victor Lafay (Cofidis) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Franciji. Na razgibani trasi od Vitoria-Gasteiza do San Sebastiana je po 208,9 km ugnal Belgijca Wouta Van Aerta in slovenskega asa Tadeja Pogačarja. Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je v etapi vzel 12 bonifikacijskih sekund.

Profimedia

Etapo je po razgibani trasi odločil sprint skupine 20 kolesarjev, favorita v takšnih zaključkih, Van Aerta (Jumbo-Visma) in Pogačarja (UAE Team Emirates), pa je z napadom v zadnjem kilometru presenetil in nato do ciljne črte zdržal Lafay. 

Slovenski as tudi tokrat ni varčeval z močmi in je na zadnjem vzponu na Jaizkibel znova sprintal za dodatne sekunde. Na vrhu je osvojil osem sekund in ugnal lanskega zmagovalca, Danca Jonasa Vingegaarda, ter mu odščipnil tri sekunde. S štirimi sekundami za ciljni sprint pa skupaj sedem.

Profimedia

V skupnem seštevku je na prvem mestu ostal Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), ki ima pred bratom dvojčkom Simonom Yatesom (Jayco-AlUla) dve sekundi naskoka. Tretji je Pogačar, ki zaostaja 6 sekund. Vingegaard na šestem mestu zaostaja 17 sekund.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol