6. 8. 2023, 17:51 | Vir: STA

Mlada Kamničanka postala evropska prvakinja v gorskem kolesarstvu (niza uspeh za uspehom)

Aleš Fevžer

Drugouvrščeno tekmovalko je perspektivna slovenska športnica prehitela za več kot dve minuti.

Slovenska gorska kolesarka Maruša Tereza Šerkezi je na evropskem prvenstvu v mladinskih kategorijah v italijanskem Il Cioccu osvojila zlato kolajno v olimpijskem krosu do 16 leta starosti. Slovenska reprezentanca je na prvenstvu zabeležila tri kolajne.

Uspeh za uspehom mlade Kamničanke

Edino zlato je danes dosegla Šerkezijeva, sicer tudi bronasta na nedavno končanem Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru. Tokrat je evropska prvakinja do 15 let lani v Luganu nadaljevala razvoj in slavila še med leto starejšimi deklicami.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Mlada Kamničanka je razred zase po štirih krogih preizkušnje v Il Cioccu. Srebrno Antonio Grangl iz Avstrije je prehitela za 2:21 minute, tretja Čehinja Amalie Gottwaldova je zaostala že tri minute.

Dobro uvrščene tudi druge Slovenke

Šerkezijeva je bila v petek v kratkem krosu do 17 leta starosti tretja, medtem ko je Eva Terpin končala na sedmem, Meta Tancik pa na desetem mestu. Danes se je bronaste kolajne med deklicami do 15 let v olimpijskem krosu razveselila tudi Eva Terpin. Tancikova je bila v isti kategoriji peta.

Med deseterico se je uvrstila še Tajda Šoštarko v olimpijskem krosu do 13 leta starosti, slovenska mešana ekipa do 17 let pa je bila v krosu deseta. Fantje v štirih dneh prvenstva niso posegli med deseterico najboljših. Najboljši uvrstitvi je zabeležil Lenart Dejak, ki je bil 26. v olimpijskem krosu do 14 let in 27. v kratkem krosu do 15 leta starosti.