J. B./STA | 6. 6. 2023, 19:57

Fenomenalni Novak Đoković! Edinstvena prevlada in nov izjemen podvig na Roland Garrosu

Profimedia

Srbskemu teniškemu zvezdniku manjkata le še dva koraka do večnosti.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković si je še 12. v karieri priigral nastop v polfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije. V današnjem četrtfinalu je ugnal Rusa Karena Hačanova v štirih nizih s 4:6, 7:6 (0), 6:2 in 6:4.

Đoković, ki v Parizu lovi tretjo zmago, na turnirjih za grand slam pa rekordno 23., si je polfinale na tovrstnih turnirjih priigral že 45. v karieri.

Njegov polfinalni nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med prvim igralcem sveta Špancem Carlosom Alcarazom in petim igralcem svetovne jakostne lestvice Grkom Stefanosom Cicipasom, ki ga je kljub zaostanku z 0:2 v nizih ugnal v finalu Pariza 2021.

Zmage ti nihče ne bo podaril

"Dva niza je igral boljši tenis, saj sem imel težave, preden sem našel svoj ritem. Jaz pa sem nato odigral perfektno podaljšano igro in dvignil svoj nivo. Vesel sem, da sem zmogel ta izziv. A to je četrtfinale. Nihče ti zmage ne bo podaril, moraš si jo priboriti," je po 3:38 ure igre novinarjem povedal 36-letni Srb, ki je prvič moral na turnirju skozi cel dvoboj igrati zelo zbrano in zavzeto.

Profimedia

Prav zbranost in številne izkušnje sta mu pomagala, da je v Parizu tudi v petem poskusu dobil podaljšano igro katerega od nizov. Dejstvo je, da je bil v dvoboju z Rusom tudi favorit, saj je na 10. medsebojnem dvoboju dosegel deveto zmago, Rus pa je bil prvi, ki mu je v francoski prestolnici letos odvzel niz.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol