15. 9. 2023, 15:33 | Vir: STA

VIDEO: Dirkače formule 1 med vožnjo presenetil živalski vsiljivec, Max Verstappen se je z njim srečal iz oči v oči

Profimedia/Twitter/Formula 1/fotomontaža

In to sploh ni bilo prvič, da je aktualnega svetovnega prvaka na progi zmotilo kaj takšnega.

Prvi prosti trening pred tekmo svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Singapurja je zmotil nepovabljeni gost iz živalskega sveta. Varan, ki je med treningom vstopil na dirkalno stezo, je voznike prisilil, da so upočasnili, sodniki steze pa so izobesili rumeno zastavo, da bi zaščitili plazilca in dirkače.

Med prvimi je vsiljivca opazil Max Verstappen: "Plazilec na stezi, a tokrat je manjši," je Nizozemec sporočil po radijski zvezi ekipi in se spomnil prejšnje epizode na isti progi. Verstappen je moral na treningu zaviti, da se je izognil kuščarju na stezi. To je bil drugi incident za Nizozemca s plazilcem na tej progi od leta 2016.

Godzila je imela otroka

Dirkalni inženir Red Bulla Gianpiero Lambiase, ki je opazoval, kako je bil Verstappen prisiljen obvoziti plazilca, ga je v radijski izmenjavi vprašal, ali se je srečal "iz oči v oči z Godzilo", nato pa se je po odgovoru dirkača o tem, da je šlo za manjšega kuščarja pošalil: "Razumem, morda je Godzila imela otroka."

Na prvem treningu sta sicer prevladovala voznika Ferrarija. Charles Leclerc in Carlos Sainz sta dosegla prvi in drugi čas. Verstappen je bil tretji. V singapurskem vlažnem podnebju s temperaturami okrog 30 stopinj Celzija uspevajo z evropskega gledišča številne eksotične živali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol