14. 9. 2023, 20:34

Našim odbojkarjem tokrat ni šlo po načrtih: finale se je Sloveniji izmuznil pred nosom

Profimedia

Čeprav smo Poljake na evropskih prvenstvih že večkrat premagali, so bili danes za naše fante pretrd oreh.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je v polfinalu evropskega prvenstva pomerila s Poljaki, ki so bili za naše fante tokrat premočni. Poljsko je našim fantom uspelo v polfinalu evropskega prvenstva premagati tako leta 2019 kot 2021, obakrat je Slovenija osvojila srebrno kolajno. Tokrat pa bodo slovenski odbojkarji tisti, ki se bodo borili za bron, po tem ko so v polfinalu v Rimu proti Poljski izgubili z 1:3 (23, -21, -20, -21).

Profimedia

K porazu pripomogla poškodba Gregorja Ropreta

Tako se je končala tudi tradicija slovenskih zmag na evropskih prvenstvih proti Poljski, Slovenci so namreč zmagovalce letošnje lige narodov premagali na vsakem prvenstvu od leta 2015, ko so tudi prvič osvojili srebrno kolajno.

Slovenci, ki so pred tem na prvenstvu tako kot Poljaki dobili vseh sedem tekem, tudi tokrat niso razočarali. Povsem enakovredno so se borili proti svetovni velesili, vprašanje bi bilo, kako bi se tekma končala, če se ne bi pri rezultatu 1:1 in 12:12 v tretjem nizu poškodoval organizator slovenske igre Gregor Ropret, njegova poškodba je zagotovo eden od krivcev za izgubljeni tretji niz.

Profimedia

S kom se bo Slovenija pomerila za tretje mesto?

Uroš Planinšič ga je nadomestil po svojih najboljših močeh, še zdaleč ni igral slabo, a ekipa je vendarle nekoliko bolj vajena podaj izkušenega Ropreta. Pa še psihološko je bila Poljska zaradi tega v prednosti, kar je kljub borbenosti varovancev Gheorgheja Cretuja tudi v četrtem nizu zadostovalo za zmago.

Slovenci se bodo za tretje mesto v soboto merili s poražencem tekme med Italijo in Francijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol