23. 6. 2022, 09:46

FOTO: Ameriška sinhrona plavalka pod vodo omedlela

Oli Scarf /AFP

Med svetovnim prvenstvom v plavanju je omedlela in se začela utapljati. Brez pomisleka je za njo skočila njena trenerka in ji skušala na vso moč pomagati.

Gledalci so bili na svetovnem prvenstvu v plavanju, ki je te dni potekalo v Budimpešti, priča prizoru, ki jih je pustil brez besed. Anita Alvarez, ameriška sinhrona plavalka, je med izvedbo vaje v finalnem krogu omedlela, zaradi česar se je začela utapljati.

Kot so kasneje sporočili iz ameriške ekipe, se je Alvarezovi podobno zgodilo že lani med olimpijskimi kvalifikacijami v Barceloni, zato je trenerka Andrea Fuentes takoj vedela, kaj se dogaja, in jo rešila iz vode. In ne samo to - rešila ji je tudi življenje. 

Trenerka je bila kljub temu izjemno prestrašena

Fuentes je odreagirala pravočasno in brez omahovanj za Anito skočila v vodo, ko je videla, da ne sledi poteku svojih vaj. Rešila jo je iz vode, reševalci iz vode pa so jo nato predali zdravstvenemu osebju. Na nosilih so jo brez zavesti odnesli s prizorišča

Trenerka je v pogovoru za španski medij Marca pojasnila: "Vsi smo se zelo prestrašili. Morala sem skočiti v bazen, saj se reševalci sploh niso odzvali. Ko sem videla, da ne diha, sem se zelo prestrašila. Dobra novica je, da je zdaj z Anito vse v redu in da se dobro počuti." 

Reuters

Stanje plavalke je trenutno stabilno, vendar bo morala opraviti še nekaj preiskav, da bo glede na trenutno zdravstveno stanje dokazala, da je še sposobna nadaljevati svoje plavalske sanje.