J. B. | 25. 10. 2022, 13:20

FOTO: Federer v mlajših letih oboževal Jordana, na vrata otroške sobe pa nalepil plakat prsate zvezdnice

Profimedia

V javnost je pricurljala zanimiva fotografija Rogerja Federerja iz leta 1998, ki ponuja vpogled v to, kako je veliki teniški zvezdnik preživljal svojo mladost.

Danes velja za enega najboljših teniških igralcev vseh časov, globalno športno zvezdo in vzornika milijonom mladih, v otroštvu pa je bil Roger Federer najstnik kot vsi drugi. V javnost je v teh dneh pricurljala fotografija, ki je nastala, ko je bilo sveže upokojenemu Švicarju vsega 17 let. Na fotografiji iz leta 1998 Federer pozira v svoji otroški sobi, ki je bila na las podobna sobam večine najstnikov.

Jordan in celo Severna Makedonija

Po stenah so viseli plakati, ki pričajo, da je Federer športni navdih črpal predvsem iz Michaela Jordana, ki je v času Švicarjevega odraščanja blestel v dresu Chicaga. Na Federerjevi steni se je presenetljivo znašla tudi zastava Severne Makedonije (zakaj, ni znano), na omari so se kakopak bohotili teniški pokali.

Ob tem je še kako zanimiv tudi pogled na vhodna vrata v sobo. Tja je mladi Federer nalepil kar plakat Pamele Anderson, ki je ob koncu prejšnjega stoletja veljala za eno najbolj priljubljenih zvezdnic med mladimi po vsem svetu. Zakaj, verjetno ni treba ugibati, očitno pa je z igranjem v Obalni straži prevzela tudi Federerja ...

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ