7. 5. 2022, 14:25 | Vir: STA

FOTO: Kdo so zmagovalci najbolj netekmovalnega teka v Sloveniji?

Bobo

Na tem tekmovanju je pomemben najšibkejši člen ekipe.

Na že 64. pohodu Pot ob žici v Ljubljani so v osrednjem delu, teku trojk, zmagali med moškimi ekipa Modri dirkači in ženska zasedba Nova enačba, med mešanimi ekipami pa Trisport.

Janez Mulej, Andrej Mikelj in Tadej Osvald so edini pretekli 29 kilometrov pod dvema urama v času ure, 56 minut in 51 sekund.

Bobo

Pot spomina in tovarištva

Obenem je potekal tudi tradicionalni pohod po trasi iz časa druge svetovne vojne, ko je bila slovenska prestolnica obdana z bodečo žico.

Bobo

Prva dva dneva športno-rekreacijske prireditve z močnim zgodovinskim obeležjem, ki je bila prva po dveh letih premora zaradi pandemije novega koronavirusa, sta bila posvečena vrtcem ter šolski mladini.

Tek trojk: sodelovanje in tovarištvo

Tek trojk nima neposrednega tekmovalnega pomena ter primerjave v evropskem ali svetovnem merilu. Ključno pri teku trojk je sodelovanje in tovarištvo, saj je najpomembnejši tretji, najšibkejši člen ekipe, katerega čas se upošteva kot končni dosežek trojke.

Bobo

Kljub temu so se mnogi ljubitelji rekreacije, pa tudi nekateri aktivni športniki, pripravljali že v tednu pred tekmovanjem, predvsem po Golovcu, kjer je bila tokrat proga zaradi dežja razmočena in blatna.

Zmagovalci moške trojke

Mulej, Mikelj in Osvald za več kot osem minut ugnali predstavnike CUDV Radovljice, nastopili so Mirko Janjatovič, Marjan Robič in Jure Vajs.

Najboljše ženske trojke

Med članicami so s časom dveh ur, 22 minut in osmih sekund zmagale Katja Juhart, Petra Tramte in Anamarija Horvat. Več kot dve minuti in pol za njimi so bile članice trojke La Fit Maja Matić, Katja Martinšek in Maša Jamnik.

Zmagovalci krajših razdalj

Na krajši razdalji, 12,7 kilometrov, so bili več kot minuto pred tekmeci člani ekipe Gledring WithCar Klemen Španring, Gašper Bregar in Timotej Bečan.

Med članicami so bile več kot tri minute pred ostalimi v cilju Tjaša Žalig, Anja Lončarek in Andreja Gorčan. Nadele so si imel Bejži banda.

Najboljše mešane trojke

Med mešanimi ekipami so slavili Aleš Lindič, Anja Fink in Miran Kovačič (47:08). Na četrtem mestu je bila v trojki ta čas najboljša slovenska maratonka Neja Kršinar, ki je po času na 42 kilometrov na drugem mestu večne slovenske lestvice.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol