J. B. | 19. 6. 2023, 19:14

Navijaška veselica v Ljubljani: Danci prepevali ob sodih piva, Slovenci skakali zaradi Rogliča (FOTO)

Twitter/SloveniaInfo

Slovenski šampion je ob 18. uri pozdravil svoje navijače, pristaše kolesarstva v Sloveniji ter mimoidoče na Kongresnem trgu.

Streljaj od Kongresnega trga je na vrtu enega najbolj priljubljenih ljubljanskih pubov popivala in prepevala razposajena in hkrati nepregledna množica možakarjev in deklet v rdeče-belih nogometnih dresih. V zraku je bil tisti precej odbijajoči vonj po postanem pivu, ušesa pa so parali napevi v nam bolj kot ne neznanem jeziku. "Danmark, Danmark!" je bilo pravzaprav vse, kar je razumel naključni mimoidoči.

"Drhal sakramenska!" se je hudovala starejša ženica, ki se je v hudi popoldanski pripeki poskušala prebiti skozi nabito poln Knafljev prehod. "Saj so razposajeni, ampak povsem mirni. Niti kozarca niso razbili. Da le imajo pivo in so srečni," nam je pojasnil policist v civilu, ki je z varne razdalje v družbi treh kolegov opazoval razposajeno druščino nogometnih obiskovalcev s severa Evrope. 

Uredništvo

Če je omenjena ženica po tem, ko se je prebila skozi danski navijaški koridor, zavila na Kongresni trg, se ji je bržčas zavrtelo v glavi. Toda ne od vročine. Tudi na Kongresnem trgu je bilo namreč kot v mravljišču. Toda tam niso vedrili Danci. Tam so bili Slovenci. Iz minute v minuto bolj ekstatični Slovenci. In ko je na oder prišel on, se je zgodila "eksplozija" navdušenja. Prišel je Primož Roglič. S tistim veličastnim zlatim pokalom, ki ga je dobil za zgodovinsko zmago na Giru.

In potem se je začelo rajanje. Nekaj sto Rogličevih navijačev si je dalo duška. Pomagala je Big Foot Mama, pomagali so posneti s Svetih Višarji, pomagala je tudi hladna pijača. "Ne bi rad veliko govoril... Hvala vsem, ki ste prišli. Ta zmaga je tudi za vas," je bil redkobeseden slovenski junak, oblečen v rožnato majico. A je vseeno dodal: "Hja, čudeži se res dogajajo!" Kasneje je Roglič na oder povabil še Mitjo Mežnarja, ki je asa na odločilnem kronometru potisnil, ko mu je s kolesa padla veriga, in idila je bila popolna. 

Potem je na enem koncu Ljubljane odmevalo "Danska, Danska!", na drugem pa "Primož, Primož!" In ne sprašujte nas, kdo je navijal glasneje. Saj veste, da bi bili pristranski ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol