J. B. | 30. 9. 2022, 09:27

FOTO: Putin v vojno pošilja boksarsko zver, ki v višino meri kar 213 centimetrov

Profimedia/fotomontaža

Rusija je nedolgo tega uvedla delno mobilizacijo in v vojsko poklicala kar okrog 300.000 državljanov. Za orožje bo več kot očitno poprijel tudi legendarni športnik, ki zaradi svoje postave izstopa povsod, kjer se pojavi.

Pred dnevi je v javnost pricurljala novica, da se bo moral v vojno z Ukrajino podati tudi nekdanji ruski nogometni zvezdnik Dinijar Biljaletdinov, zdaj pa se je predsednik Vladimir Putin odločil, da bo v boj poslal še enega nekoč sila markantnega športnika.

Profimedia

Putin v vojno, ki se vleče že več kot sedem mesecev, dejansko pošilja čisto pravo boksarsko zver! Vpoklic v vojsko je prejel legendarni Nikolaj Valujev, kar 213 centimetrov visoki orjak, ki se je v zgodovino vpisal kot najvišji in tudi najtežji prvak v boksarski zgodovini. 

Na vrhuncu svoje kariere je Valujev tehtal kar 149 kilogramov!

Boksarske rokavice je v kot postavil leta 2009, dve leti kasneje je postal poslanec v ruskem parlamentu. Zaradi njegove zares kolosalne postave so mu morali po meri izdelati prav poseben stol, da je lahko v Dumi sedel skupaj z drugimi politiki.

Profimedia

Kasneje je imel resne zdravstvene težave, zaradi težav s kostmi in sklepi je moral dvakrat pod kirurški nož. Toda nič od naštetega ni bila prevelika ovira za Putina, ki je 49-letnemu Valujevu vseeno vročil poziv v vojsko. "Rekel bi, da so vsi Rusi dobili poziv v vojsko. Tudi sam sem ga. Se bom odzval? Seveda!" je Valujev odločno poudaril, da bo spoštoval svoje državljanske dolžnosti. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord