STA/M.P. | 6. 9. 2022, 18:30

FOTO: Tako grdo je Roglič padel tik pred ciljem!

Profimedia

Slovenski kolesarski as je v zaključku 16. etape na dirki po Španiji silovito napadel v zadnjih kilometrih,a je tekmo končal popolnoma okrvavljen. 

Dvaintridesetletni Kisovčan je nekaj kilometrov pred ciljem na zadnjem krajšem vzponu silovito napadel, sledili pa so mu lahko le štirje kolesarji, med katerimi je bil tudi Mads Pederse (Trek-Segafredo). Ta je slavil 26. zmago v karieri in drugo na letošnji španski pentlji.

Zadel je ob kolo in padel

Roglič se je v sprintu, v katerem bi bil sicer nemočen proti izrazitejšim sprinterjem, postavil na zadnje mesto. A je nato zadel ob kolo Britanca Freda Wrighta (Bahrain-Victorious) in močno treščil ob tla. Po koncu etape je imel okrvavljeno nogo, roko, držal pa se je tudi za ramo in prsi.

Profimedia

Kljub vidnim praskam in zelo načet je Roglič nato ciljno črto v Tomaresu prečkal kot 35., a zaradi sprinterskega pravila zabeležil čas zmagovalca.

Za zdaj še ni jasno, kako bo z njegovim nadaljevanjem Vuelte.

Miren začetek, buren konec

Če je bil prvi del etape precej miren, je bilo zadnjih 15 km eksplozivnih in nepredvidljivih. Roglič se je v zadnjih kilometrih ves čas držal v ospredju, nato pa na zadnjem strmejšem vzponu silovito pospešil in se znebil vseh tekmecev za skupno zmago. Kot pa je vidno z nekaterih fotografij, ki so zaokrožile po Twitterju, njegovo počutje med tekmo ni bilo najboljše.

Vodilni Belgijec Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je imel na drugi strani tehnične težave in je moral počakati na novo kolo. Vseeno mu bodo zaradi pravila 3 km v sprinterskih etapah bržčas pripisali čas druge večje skupine, ki je ciljno črto prečkala osem sekund za zmagovalcem. Sam je sicer zaostal dobre tri minute.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.