R.S. | 4. 9. 2022, 19:21 | Vir: STA

Primož Roglič po tekmi: "Iskreno se nisem najbolje počutil"

Profimedia

"Na sestanku smo rekli, da želimo dobiti dirko, ampak za kaj takega enostavno nisem imel pravih nog," je povedal vrhunski športnik. 

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je tudi v 15. etapi s ciljem v Sierra Nevadi odščipnil nekaj časa vodilnemu kolesarju na dirki po Španiji, Belgijcu Remcu Evenepoelu. Je pa obema nekaj časa vzel Španec Enric Mas (Movistar), ki je v cilj pripeljal kot drugi. Etapna zmaga je pripadla Nizozemcu Thymenu Arensmanu (Team DSM).

V skupnem seštevku sicer na prvih treh mestih ni prišlo do sprememb, so se pa spremenila časovna razmerja. Dvaindvajsetletni Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) je po precej boljši predstavi v primerjavi s sobotno ohranil 1:34 minute naskoka pred Rogličem, ki je ciljno črto na Alto de la Hoya na 2512 m nadmorske višine prečkal kot peti.

Ni se najbolje počutil

"Iskreno se nisem najbolje počutil, a na koncu sem prestal to zahtevno etapo. Proti vrhu vzpona sem se počutil bolje kot ob vznožju. Bilo je težko, gre za gromozanski vzpon. Na sestanku smo rekli, da želimo dobiti dirko, ampak za kaj takega enostavno nisem imel pravih nog. Vseeno mi je uspelo nekaj malega časa vzeti, bolje je namreč pridobiti 16 sekund kot jih izgubiti. Tega sem vesel in to bom odnesel v zadnji teden. Še prej pa se veselim prostega ponedeljka," je po etapi dejal Roglič.

Profimedia

Tretje mesto v skupnem seštevku zaseda Mas, ki je z drugim mestom pridobil šest bonifikacijskih sekund v primerjavi s tekmecema, etapo pa ob tem sklenil še 21 sekund pred Rogličem ter 36 pred Evenepoelom. Za Belgijcem v razvrstitvi zaostaja 2:01 minute.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec