N. V. | 19. 1. 2023, 16:55

FOTO: Tini Trstenjak se je ob zaključku kariere zahvalil župan Celja, "ker je nosila ime našega mesta po svetu"

Edi Einspieler

Priredil ji je lep sprejem in ji dejal, da je s svojimi športnimi uspehi navduševala mlade in povezovala lokalno skupnost.

V Celju so zelo ponosni na 32-letno judoistko Tino Trstenjak. Pravijo, da jih je "v zadnjih desetih letih s svojimi vrhunskimi športnimi uspehi navduševala in povezovala".

Tako jo je ob zaključku njene športne kariere sprejel župan Matija Kovač, ki ji je iskreno čestital in se ji zahvalil, ker je s svojimi izjemnimi športnimi dosežki razveseljevala občanke in občane ter nosila ime našega mesta po svetu.

Podaril ji je priznanje, sliko Cesarice Barbare in šopek ter ji seveda zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje. Trstenjakova namreč začenja novo karierno pot in se prihodnosti zelo veseli.

MOC

Županovega sprejema je bila zelo vesela, saj ga, kot je skromno priznala, sploh ni pričakovala. "Zelo sem vesela, počaščena in pozitivno presenečena," je dejala naša izjemna športnica, ki je marsikomu, posebej mladim, velik vzgled. 

Edi Einspieler

Poleg podžupana Uroša Lesjaka, v. d. direktorja občinske uprave Gregorja Deleje in vodij nekaterih oddelkov občinske uprave so bili na sprejem vabljeni tudi predsednik Judo zveze Slovenije Lovro Galuf, podpredsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in trener judo kluba Z' dežele Sankaku Marjan Fabjan, so sporočili s kabineta župana Celja.

Športni dosežki Trstenjakove

Zaradi svoje borbenosti, neomajne volje, trdega dela, odrekanja in tudi zaradi svoje srčnosti ter skromnosti je postala ena najboljših in najbolj priljubljenih slovenskih športnic.

Trstenjakova je prvi mednarodni uspeh dosegla leta 2013, ko je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo v svoji kategoriji do 63 kilogramov. Leta 2014 je osvojila naslov evropske podprvakinje ter bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. Leta 2015 je osvojila srebrno medaljo na evropskih igrah in kot prva slovenska judoistka naslov svetovne prvakinje. Leta 2016 je postala evropska prvakinja.

Profimedia

V Riu na poletnih olimpijskih igrah 2016 je osvojila zlato olimpijsko medaljo. Istega leta je postala slovenska športnica leta. Leta 2017 je prejela Bloudkovo nagrado za vrhunski mednarodni športni dosežek. Postala je judoistka leta 2016. Na judoističnem grand slamu v Parizu je leta 2017 zmagala v vseh borbah ter postala zmagovalka turnirja. Drugič je postala evropska prvakinja. Na olimpijskih igrah 2020 v Tokyu je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila srebrno medaljo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.