J. B. | 16. 6. 2023, 08:07

Grozljivka na kolesarski dirki: moštvenega kolega dveh Slovencev so morali oživljati! (Nepremično ležal v vodi)

Profimedia/fotomontaža

Zgodilo se je v Švici, podrobnosti so zares osupljive, fotografije pa razkrivajo vse razsežnosti nesreče, ki bi se lahko kaj hitro končala tragično.

V peti etapi kolesarske dirke po Švici je prišlo do sila neljubega dogodka, ki bi se kaj hitro končal tragično. Med vratolomnim spustom proti cilju sta na enem od zavojev nadzor nad kolesom izgubila Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) in Gino Mäder (Bahrain Victorious), ki sta se pri tem tudi poškodovala. Sheffield jo je odnesel relativno dobro (pretres možganov), Mäder pa zelo, zelo slabo. Nesrečnik je zrl smrti v oči, zdravniki, ki so bili na prizorišču dve minuti po nesreči, so ga morali celo oživljati!

Kot poročajo številni mediji, je 26-letni švicarski kolesar po padcu padel "nepremično ležal v vodi".

"Zapeljal je s ceste in padel v grapo. Hitro so mu na pomoč priskočili zdravniki. Našli so ga nezavestnega. Oživljali so ga na kraju nesreče in ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico Chur. Več informacij o posledicah padca bo znanega po dodatnih preiskavah. Z mislimi in molitvami smo pri Ginu," je zapisala ekipa Bahrain Victorius, pri kateri si kruh služijo številni Slovenci. 

Profimedia

Mäderjeva moštvena kolega sta Matej Mohorič in Matevž Govekar, eden od direktorjev ekipe je Gorazd Štangelj. Kot poročajo številni kolesarski mediji, je dogodek močno pretresel vse sodelujoče na dirki po Švici, nekateri se celo na glas sprašujejo, ali je za spektakel zares potrebno tvegati človeška življenja ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol