22. 7. 2023, 13:47 | Vir: STA

Nova kolesarska tragedija: po hudem padcu med dirko poškodbam podlegel sedemnajstletni kolesar

Twitter/tuttoBICI

Čeprav so mu reševalci nemudoma priskočili na pomoč, so bile posledice padca za mladega športnika prehude.

Le nekaj tednov po smrti Švicarja Gina Mäderja, moštvenega kolega Mateja Mohoriča pri Bahrain Victoriousu, je kolesarstvo pretresla še ena usodna nesreča. Mladi italijanski kolesar Jacopo Venzo je po petkovem padcu na dirki po Gornji Avstriji za mladince ponoči podlegel poškodbam, so danes sporočili organizatorji.

Dirko zaradi nesreče odpovedali

"V globokem šoku sporočamo, da je mladi italijanski kolesar, ki je včeraj padel v prvi etapi, kljub vsem zdravniškim naporom podlegel poškodbam," so zapisali organizatorji, ki so po nesreči odpovedali dirko.

"Naše misli so z družino, njegovo ekipo in vsemi kolesarji. Kljub brezhibno delujoči reševalni verigi in vsem zdravniškim naporom je kolesar po sprejemu podlegel hudim poškodbam," so sporočili iz Zgornjeavstrijske deželne kolesarske zveze in organizacijske ekipe.

Nova tragedija le pet tednov po Mäderjevi smrti

Sedemnajstletni Italijan je padel med etapo od Haida do Marchtrenka med spustom v daljšem levem ovinku. Zdravniki dirke so mu takoj priskočili na pomoč in ga oskrbeli na kraju nesreče, nato so ga z reševalnim helikopterjem odpeljali v univerzitetno bolnišnico Kepler v Linzu.

Pred petimi tedni je v podobni nesreči umrl Mäder. Šestindvajsetletnik je prav tako padel med spustom na dirki po Švici in utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je umrl v bolnišnici. Slovenski kolesarski as Mohorič je petkovo etapno zmago na dirki po Franciji posvetil tudi njemu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol