J. B. | 22. 7. 2023, 07:47

Vsi se klanjajo slovenskemu junaku: objokani Matej Mohorič v intervjuju, ki je navdušil svet (VIDEO)

Profimedia

Ste si že ogledali enega najbolj iskrenih in najbolj čustvenih intervjujev, kar jih je šport kdaj videl? Matej Mohorič je bil v petek najprej zvezda dirke po Franciji, zdaj je še zvezda svetovnega spleta.

Kolesarji na Touru se bodo pred jutrišnjim zaključkom letošnje dirke danes podali še na zadnjo gorsko etapo, v karavani bo kakopak tudi Matej Mohorič. Slovenski kolesar je včeraj slavil v 19. etapi, potem ko je v ciljnem sprintu za "mišjo dlako" premagal Danca Kasperja Asgreena. Po zmagi, ki je bila zanj tretja na dirki po Franciji, so Mohoriča premagala čustva. Jokal je, ko je bil že na kolesu, solz pa ni mogel zadrževati niti, ko je stopil pred novinarje. In prav tam je nastal intervju, zaradi katerega se danes ves svet klanja odličnemu slovenskemu kolesarju. Mohorič je spregovoril brez dlake na jeziku, ponudil iskren vpogled v svojo dušo in se dotaknil tudi fanta, ki mu je posvetil svojo zmago - pred mesecem dni na dirki po Švici preminulega moštvenega kolega Gina Mäderja.

Profimedia

"Ta zmaga mi veliko pomeni, saj je biti profesionalni kolesar težko in kruto. Med pripravami veliko trpiš, žrtvuješ svoje življenje in družino ter narediš vse, da si pripravljen. Potem pa po nekaj dneh ugotoviš, da so vsi tako neverjetno močni, da je včasih težko slediti ostalim kolesarjem. V etapi z vzponom na Col de la Loze sem bil popolnoma utrujen in prazen ter sem imel vsega dovolj. Treba je iti vse do vrha in čez do cilja, nato pa naslednji dan to ponoviti. Vidiš, da se osebje zbudi ob 6. uri zjutraj in gre na enourni tek, nato pa konča delo ob 23. uri ali ob polnoči," je po prestižni zmagi razlagal Matej Mohohorič.

28-letnik je nadaljeval: "Da sem lahko sledil odločilnemu napadu, ko je napadel Kasper – bil je tako neverjetno močan – včeraj je šel v napad in zmagal v etapi ... Danes je bilo treba imeti voljo in odločnost, da bi vse to ponovil. Včasih čutiš, da ne spadaš sem. Sledil sem mu, vedel sem, da moram narediti vse popolno – potrudil sem se po svojih najboljših močeh. Nekako sem našel moč, da sem mu sledil. Poskušal sem tudi prispevati k temu, da bi ostali sami v begu. V nekem trenutku mi je bilo Bena (O’Connorja, op. p) žal, ker sem vedel, da v sprintu nima nobenih možnosti, vendar je še vedno pritiskal, ker se je tudi on želel boriti za zmago. Ko je napadel, sem vedel, da se bo Kasper (Asgreen, op. p) odzval, zato sem sledil njegovemu kolesu. Vsak kolesar bi si zaslužil zmago – videl sem obraze na Col de la Loze – veš, kaj vsi doživljajo. Vem, kako zelo lahko etapna zmaga na Touru spremeni tvoje življenje, želim si, da bi vsi lahko zmagali, vendar to preprosto ni mogoče, in to je kruto."

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol