6. 8. 2023, 19:56 | Vir: STA

Izjemna Janja Garnbret spet na stopničkah! Po sobotnem zlatu še nedeljsko srebro

Profimedia

Izjemna Slovenka znova navdušila in prišla do nove kolajne.

Janja Garnbret je osvojila srebrno kolajno v težavnostnem plezanju. Štiriindvajsetletna Korošica je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Bernu novo odličje osvojila le 24 ur po tem, ko je z izjemno predstavo osvojila zlato v balvanskem plezanju. V finalu je nastopila tudi Mia Krampl, ki je uspeh Garnbret dopolnila s četrtim mestom.

Garnbret je nastopila v svojem še devetem finalu na svetovnih prvenstvih. To je njena že četrta kolajna v težavnosti na svetovnih prvenstvih, druga srebrna, ob tem ima še dve zlati. V soboto je z izjemno predstavo osvojila svojo še sedmo zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, kar je največ med vsemi športnimi plezalkami in plezalci na prvenstvih.

Tokrat je bila od Garnbret boljša 19-letna Japonka Ai Mori. V finalu sta tako Garnbret kot Mori osvojili vrh smeri, a je bila japonska tekmovalka boljša v polfinalu, prav tako pa je bila hitrejša v finalni smeri od slovenske šampionke.

Prvenstva še ni konec. Prihodnji teden bo sledil vrhunec z olimpijskimi kvalifikacijami, polfinalom in finalom v olimpijski kombinaciji balvanov in težavnosti. Garnbret se je z zmago na balvanih in srebrom v težavnosti zanesljivo uvrstila v boj za olimpijsko vozovnico za Pariz.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol