7. 7. 2022, 08:41 | Vir: Sportklub

Izpahnjena rama Primoža Rogliča: bo moral predčasno končati Dirko po Franciji?

Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič jo je na peti etapi dirke po Franciji huje skupil. Po padcu preko slamnate bale si je izpahnil ramo, ki si jo je nato kar sam namestil nazaj. Kako huda je poškodba?

Peta etapa, ki so jo začinili tudi kockasti predeli, je bila začarana za ekipo Jumbo Visma. Najprej je moral kolo zamenjati Jonas Vingegaard, ki prav tako sodi med favorite za končno zmago, nato pa je grdo preko slamnate kocke, ki se je znašla na cestišču, padel še Primož Roglič.

Kako se je bala znašla sredi ceste?

Ob grdem padcu si je celo izpahnil ramo. "K sreči sem še tukaj. Nisem videl dobro, a mislim, da je zaščito na cesto pahnil motorist," je takoj po koncu etape povedal 32-letni Kisovčan.

Potrdil je, da je v padcu utrpel izpah ramena: "Nisem je mogel takoj namestiti nazaj, zato sem moral sesti na gledalčev stol."

Vse skupaj mu je vzelo veliko časa, kljub pomoči klubskih pomočnikov ni mogel slediti najboljšim in si je do konca zahtevne etape nabral visok zaostanek.

Bo lahko nadaljeval?

Danes bo na sporedu najdaljša etapa letošnjega Toura od Bincha do Longwyja, ki je dolga kar 219,9 kilometra. Ali bo na njej tudi Roglič, še ni znano. 

Spomnimo, šampion iz Kisovca se je zaradi velikih težav, ki jih je imel po hudem padcu na tretji etapi, že lani odločil za odstop z Dirke po Franciji. Pred Tourom je sicer sodil v najožji krog favoritov za končno zmago, a mu je boj odnesla nesreča. 

"Veliko bolje bi bilo, če teh poškodb ne bilo, ampak situacija je, kakršna je. Na koncu smo lovili nazaj kljub vsem težavam, v naslednjih dneh pa bomo videli, kako dalje," je za RTV Slovenija dejal Roglič, ki je lani po dveh grdih padcih na Touru odstopil po osmi etapi.

Tokrat bolje kaže Pogačarju 

Bolje gre zaenkrat drugemu slovenskemu kolesarju na Dirki po Franciji, Tadeju Pogačarju (UAE Emirates), ki ima zdaj v skupnem seštevku pred slovenskim rivalom že več kot dve minuti prednosti.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.