R.S. | 4. 9. 2022, 06:00

Janja Garnbret je po drugem mestu v Kopru še vedno oboževana: "Janja, ti si moj idol!"

Uredništvo

Oboževalci so jo zasipali s čestitkami in objemi, 23-letnica pa je bila vidno ganjena. 

Janja Garnbret je v Kopru doživela prvi poraz v sezoni. Garnbretova je tako prekinila niz enajstih zmag oziroma osmih v sezoni. V svetovnem pokalu je doslej nanizala že 54 stopničk, od tega 36 zmag, 14 v balvanskem in 22 v težavnostnem plezanju.

Uredništvo

Evropska prvakinja iz Münchna je priplezala do višine 27+, boljša od nje je bila tokrat Japonka Ai Mori s 30+. Tretje mesto je pripadlo Američanki Brooke Raboutou s 23+. Kramplova, evropska podprvakinja, je finale končala z 21+.

Uredništvo

Slovenka je bila po tekmi vidno razočarana, potočila je tudi solze. Oboževalci pa so jo pričakali z največjim nasmeškom na obrazu. Ena izmed oboževalk je kričala na ves glas: "Janja, ti si moj idol!"

Uredništvo

23-letnica si je vzela čas za svoje oboževalce, z njimi je posnela nekaj fotografij. Novinarki je zaupala, da "tudi 2. mesto ni tako slabo." 

Uredništvo

Po Kopru bosta septembra sledili še dve tekmi v težavnosti svetovnega pokala v Edinburgu in Jakarti, kjer bo tudi dokončno znano, ali bo Janja Garnbret osvojila še peti naslov zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti, po letih 2016, 2017, 2018 in 2021.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord