6. 12. 2022, 22:25 | Vir: STA

Kaže, da boksa ne bo več na olimpijskih igrah

Twitter/The Olympic Games

Kaj je razlog, da tega športa ne bodo vključili v program iger? Preberite.

Mednarodna boksarska zveza (Iba) ostaja pod suspenzom, zato obstaja velika verjetnost, da boksa ne bo na sporedu olimpijskih iger leta 2028 v Los Angelesu.

"Sprememba kulture, ki smo jo zahtevali za odpravo suspenza, zveza ni izvedla. Mednarodni olimpijski komite ima še naprej pomisleke glede upravljanja zveze, finančne preglednosti, vzdržnosti ter integritete njenih sodniških postopkov. Zaradi tega Mednarodni olimpijski komite ne more spremeniti svojega stališča glede začasnega suspenza," je dejal športni direktor Mednarodnega olimpijskega komiteja Kit McConnell.

Nad zvezo visijo korupcijski škandali

Mednarodno boksarsko zvezo so leta 2019 suspendirali zaradi številnih korupcijskih škandalov, kljub temu pa športu dovolili, da je na programu olimpijskih iger leta 2021 in 2024. A kot trdi McConnell, ga v Los Angelesu, če ne bo sprememb, najbrž ne bo.

"Če bi bilo treba danes sprejeti odločitev glede olimpijskih iger Los Angeles 2028, izvršni odbor ne bi mogel priporočiti organizatorjem, da vključi boks v športni program iger," trdijo pri Mednarodnem olimpijskem komiteju.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec