J. B. | 3. 12. 2022, 10:47

Kako naprej, ko je konec dolgoletne ljubezni? Vid Kavtičnik odprl dušo in spregovoril o enem najtežjih trenutkov svojega življenja

Metropolitan

Legendarni slovenski športnik je v rokumetu dosegel skoraj vse, kar se je doseči dalo. V zasebnem življenju pa mu ni šlo vse po načrtih. Na lastni koži je občutil, kako boleče zna biti, ko je ljubezni konec.

Vid Kavtičnik sodi med najboljše slovenske rokometaše vseh časov. Za njim je kariera, ki se je ne bi sramoval nihče. Igral je za najboljše klube na svetu in osvojil marsikaj. Športna kariera brez razloga za obžalovanje? Ni daleč od resnice. Toda v zasebnem življenju se mu je pred časom zalomilo. Moral je stopiti na grenkobe polno pot, ki je vodila do krutega spoznanja o koncu ljubezni. Vid Kavtičnik se je po desetletju razšel s svojo ženo Mašo

Tudi zdaj dobro komunicirata

"To so težki trenutki," je vrhunski rokometaš zaupal Živi Avžner, voditeljici Metropolitan podkasta, in nadaljeval: "Ampak … Se zgodi, tako pač je. Francozi imajo primeren pregovor. Ce la vie. To je življenje. Pokojni dedek je vedno govoril, da se živemu človeku vse zgodi. Mrtvemu se nič ne more. In to je res. Težke trenutke, ki pridejo, je nekako treba prebrosti. In biti maksimalno priseben, da ne delaš škode otrokom. In … Da ostaneš v stikih. Z Mašo sem živel 10 let. Imava dva čudovita otroka. Tudi zdaj dobro komunicirava. Ko prebrodiš težke trenutke, je vse lažje. Življenje gre dalje. Zdaj sodelujeva zato, da bi najinima otrokoma nudila maksimalno podporo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vid Kavticnik (@vidko)

Že 38-letni Kavtičnik, ki je za Slovenijo zabil kar 543 golov na 197 tekmah, je iskreno priznal, da so težave v zasebnem življenju tedaj vplivale tudi na njegovo športno kariero. A je našel način, kako se spopasti z njimi. 

Psihična utrujenost vpliva na telo

"Seveda je vplivalo. Če bi rekel, da ni, bi lagal. In če želiš določene stvari rešiti, moraš poiskati tudi pomoč strokovnjakov. Zakaj ne? To ni tabu tema … S tem nimam problemov. Poiskal sem si pomoč psihologa. In se počutil bolje zaradi tega. Pomagalo mi je. Potem sem kar hitro prišel k sebi. Do te točke, da se mi to ni poznalo na igrah. Da se je v določeni meri je, ni dvoma. Psihična utrujenost vpliva tudi na telo. V tistem času sem bil morda večkrat poškodovan, ampak verjetno tudi zato, ker nisem bil več star 25 let. (smeh) Nihče ni kriv, si pa utrujen. Ampak kot sem že rekel – to je življenje. Se zgodi. Zakaj, mora pa vsak pri sebi razčistiti," je še dodal Vid Kavtičnik.

Njegov celoten pogovor z Živo Avžner, voditeljico Metropolitan podkasta, si oglejte na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord