J. B./STA | 23. 4. 2023, 13:33

Kakšna neverjetna smola! Tadeju Pogačarju je na poti do epskega podviga sreča povsem obrnila hrbet (in še bolelo je!)

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik je imel v mislih drugačen konec ugledne dirke ... 

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je po padcu odstopil na dirki Liege-Bastogne-Liege, je sporočilo vodstvo tekmovanja. Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je padel po 84,5 km dirke s traso v izmeri 258,1 km.

Pogačar je na zadnji dirki pred pripravami na dirko po Franciji lovil ardenski trojček, potem ko je slavil na dirki Amstel Gold in Valonski puščici.

Za zdaj veliko podrobnosti glede padca in poškodb 24-letnika ni znanih. Pogačar (UAE Team Emirates) je na tleh pristal po približno tretjini preizkušnje, je na uradni radijski povezavi sporočilo vodstvo tekmovanja. Ob njem se je na tleh znašel tudi Danec Mikkel Honore (EF Education-EasyPost) in prav tako odstopil.

Še dva Slovenca

Četrti spomenik sezone Liege-Bastogne-Liege so vsi poznavalci kolesarskega dogajanja označili kot dvoboj zadnjih zmagovalcev te preizkušnje. Pogačar je v Liegeu slavil leta 2021, medtem ko je branilec naslova Belgijec Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step), ki se pripravlja na prihajajočo dirko po Italiji.

Profimedia

Na zadnji ardenski klasiki sta po Pogačarjevem padcu ostala Slovenca, Matej Mohorič (Bahrain Victorious) in debitant Jan Tratnik (Jumbo-Visma).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol