R. K. | 7. 9. 2022, 08:58 | Vir: STA

Kakšne poškodbe je pri krvavem padcu utrpel Primož Roglič?

Profimedia/fotomontaža

Številne navijače našega kolesarskega zvezdnika je ob nesreči, ki ga je tik pred ciljem doletela na prejšnji etapi, pošteno zaskrbelo.

Pred startom 17. etape kolesarske dirke po Španiji bo jasno, ali bo slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) po grdem torkovem padcu sploh lahko nadaljeval tritedensko preizkušnjo. Kisovčan si sicer ob padcu ni ničesar zlomil, a je etapo končal povsem okrvavljen. Če bo nastopil, ga na koncu trase čaka vzpon do samostana Tentudio.

Čeprav je po odlični vožnji v zaključku nadoknadil osem sekund v primerjavi z vodilnim Belgijcem Remcom Evenepoelom (Quick-Step Alpha Vinyl), je padec pustil grenak priokus v lovu na četrto zaporedno zmago na španski pentlji. V seštevku na drugem mestu zdaj zaostaja 1:26 minute, tretji je še naprej Španec Enric Mas (Movistar) z 2:01 minute zaostanka.

Drugi Slovenec Jan Polanc (UAE Team Emirates) je na visokem 13. mestu v skupnem seštevku. Za Evenepoelom zaostaja 15:08 minute.

Profimedia

Ni znano, ali bo Roglič nastopil na 17. etapi

Roglič se je v sprintu torkove etape, v katerem bi bil bržčas nemočen proti izrazitejšim sprinterjem, postavil na zadnje, peto mesto, a nato zadel ob kolo Britanca Freda Wrighta (Bahrain-Victorious) in močno treščil ob tla.

Zasavec je po etapi obiskal zdravnika, ki je kasneje v poročilu potrdil številne odrgnine, a cele kosti. Odrgnine ima 32-letnik na desnem komolcu, desnem kolku, desnem kolenu in predelu desnega rebra. Iz ekipe Jumbo-Visma so v torek zvečer sporočili, da ne morejo podati informacije o tem, ali bo Roglič na startu 17. etape.

Profimedia

Ta bo kolesarje prek razgibanega terena popeljala od Aracene do samostana Tentudio. Etapa bo dolga 162,3 km, edini kategorizirani vzpon pa je prav klanec do omenjenega samostana. Dolg je 10,3 km s povprečnim naklonom 5 %, težavni pa so predvsem zadnji štirje kilometri s povprečnim naklonom 7 %.

Kolesarji se bodo na pot podali ob 13.21, v cilju pa organizatorji najboljše pričakujejo okoli 17.30.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord