2. 6. 2022, 12:09 | Vir: STA

Kje bo olimpijski komite postavil nov poligon za vadbo na prostem?

Twitter/Radio Capris

Olimpijski komite Slovenije je s svojim partnerjem ob vstopu v poletje v Sečovljah postavil nov jeklen poligon za vadbo na prostem. 

Od naslednjega tedna bo poligon tudi uradno na voljo športnim navdušencem za sprostitev ali dejavno preživljanje prostega časa.

Skupina Sij s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih želi jekleno voljo prebujati v vseh ljudeh.

Gre za že 19. tovrstni poligon za vadbo na prostem, v uporabo pa ga bodo predali v času Svetovnega kongresa športa za vse (Tafisa), ki ga bo med 8. in 12. junijem gostil Portorož.

Uvod v pestro dogajanje svetovnega kongresa

Svetovni kongres bo na slovensko obalo pripeljal več kot 300 ljudi z vsega sveta.

Olimpijski komite Slovenije je za ambasadorki jeklenega poligona v Sečovljah izbral vrhunski olimpijski jadralki Tino Mrak in Veroniko Macarol, ki bosta prisotni na otvoritvi 7. junija ob 19. uri v Športnem parku Sečovlje.

Jadralki, ki sta sklenili skupno pot, sta na zadnjih olimpijskih igrah dosegle vrhunsko peto mesto. 

Prvi bodo poligon preizkusili učenci in mladi športniki iz Osnovne šole Sečovlje. V okviru slovesnosti bodo pri OKS, prireditve se bo udeležil tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec, s podpisom nove pogodbe še za štiri leta podaljšali sodelovanje s Skupino Sij.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord