24. 6. 2022, 12:17

Kolesarji se bodo spet podili po slovenskih poteh: zaprte mnoge ceste

Kolesarska zveza Slovenije

Praznik slovenskega kolesarstva bo to nedeljo potekal v Mariboru. Zaradi tega bodo zaprte številne ceste.

Tako bo Maribor postal dobra priložnost, da na slovenskih cestah na delu vidimo naše kolesarske šampione. Gostil bo namreč državno prvenstvo v cestni dirki.

Maribor bo okronal novega kolesarskega prvaka

V organizaciji Kolesarske zveze Slovenije in s sodelovanjem Kolesarskega društva Branik ter Olimpijskega festivala evropske mladine Maribor se bodo kolesarji v nedeljo, 26. junija 2022, pomerili na cestni dirki za naslov državnega prvaka. 

"Za Maribor smo se letos odločili z željo, da povečamo zanimanje za kolesarstvo tudi na Štajerskem. Poleg tega pa gre tudi za skupno sodelovanje z organizatorji oziroma Olimpijskim festivalom evropske mladine Maribor, eno leto do začetka. Dogodek bo služil tudi kot generalka za organiziranje dogodka naslednje leto," so za Mariborinfo razložili pri Kolesarski zvezi Slovenije.

Začetek in konec 16,6 kilometra dolgega kroga pri Ljudskem vrtu. 

Kolesarska zveza Slovenije

Tekmovanje bo potekalo v različnih kategorijah, od mlajših pa vse do članske v elitni konkurenci. Za naslov državne prvakinje se bodo potegovala tudi dekleta.

Ceste bodo zaprte že dan prej

Na Mestni občini Maribor so pred nedeljsko dirko sporočili, da je predvidena ura prvega starta ob 8.30, medtem ko bo cilj zadnjega kolesarja okoli 18.45.

Prav tako so sporočili natančno traso dirke. Tako bo tako potekala od starta pri Ljudskem vrtu – desno in ravno v smer Maistrova ulica, Kopitarjeva ulica - levo na Partizansko cesto, Šentiljska cesta - levo smer Doljna Počehova, Rošpoh - levo smer Kozjak nad Pesnico, Rošpoh – naravnost smer Kamnica, Kamnica – levo smer Raški Dol, Kalvarija – naravnost smer Mladinska ulica - cilj.

Kolesarska zveza Slovenije

Na celotni trasi proge bo policija v času dirke izvajala kratkotrajne premične zapore do 30 minut, razen popolne zapore prometa, ki bo: 25. junija od 18. do 20. ure in 26. junija od 5. ure do 22. ure:

Mladinska ulica na odseku od Vrbanske ceste do Strossmayerjeve ulice – vozišče in parkirišča, obvoz motornega prometa na relaciji Vrbanska - Gosposvetska - Strossmayerjeva - Mladinska in obratno, Kajuhova ulica na odseku od Mladinske ulice do Gregorčičeve ulice – vozišče in parkirišča, Gregorčičeva ulica na odseku od Prežihove do Strossmayerjeve – vozišče in parkirišča (razen za parkirna mesta invalidov).

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord