26. 8. 2023, 18:15 | Vir: STA

Za Mateja Mohoriča ni vse izgubljeno, že jutri odločilni dan

Profimedia

Slovenski kolesar je naš edini predstavnik na cestni etapni dirki, ki te dni poteka po Beneluksu.

Zmagovalec četrte etape kolesarske dirke Renewi Tour je Avstralec Sam Welsford (DSM-firmenich), na trasi od Beringena do Peerja (179,4 km) je bil najboljši v sprintu glavnine. Kot vedno na dirki po Beneluksu oziroma zdaj Renewi Touru se je v zelenem kilometru odvil tudi boj za bonifikacijske sekunde. Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je poskušal, a se ni dokopal do kakšne sekunde, etapo je nato sklenil na 17. mestu.

Ubežniki v predzadnji etapi kljub nekaterim poskusom niso imeli pravih možnosti, zato je etapo pričakovano odločil sprint glavnine. V njem je bil za prvo zmago v svetovni seriji najhitrejši 27-letni Welsford. Zanj je bila to peta zmaga v karieri. Drugo mesto je zasedel Nizozemec Olav Kooij (Jumbo-Visma), tretji pa je bil Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck).

Varno je med najboljšimi etapo končal tudi slovenski as Matej Mohorič, ki se mu obeta uvrstitev med deseterico v skupnem seštevku.

Varno je med najboljšimi etapo končal tudi slovenski as Matej Mohorič, ki se mu obeta uvrstitev med deseterico v skupnem seštevku.

Profimedia

V skupnem seštevku še naprej vodi Belgijec Tim Wellens (UAE Team Emirates). Mohorič, edini slovenski predstavnik na dirki, je v razvrstitvi zanesljivo zadržal mesto med najboljšo deseterico, še naprej pa za Wellensom zaostaja 33 sekund. Na dirki po Beneluksu je 28-letnik iz Podblice v skupnem seštevku slavil pred petimi leti, pred dvema pa dosegel še etapno zmago.

V nedeljo bo na vrsti še zadnja etapa od Riemsta do Bilzna (187,3 km) s številnimi kratkimi vzponi, ki bi še lahko premešala vrstni red na vrhu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol