N. V. | 16. 8. 2023, 20:53 | Vir: STA

Najboljši slovenski kolesarji stopili skupaj in organizirali veliko dražbo za pomoč žrtvam poplav (ne boste verjeli, kaj prodajajo)

YouTube/Matej Mohoric Foundation/posnetek zaslona

Sedem največjih slovenskih kolesarjev je združilo moči v želji, da zberejo zajeten izkupiček, ki bi ga radi podarili žrtvam poplav. Posneli so videoposnetek, s katerim nagovarjajo vse Slovence. .

Vsi najboljši slovenski kolesarji so stopili skupaj in organizirali veliko dražbo. Na dražbi ponujajo svoje podpisane drese, izkupiček pa bodo podarili žrtvam poplav.

"Draga Slovenija. Čas je, da stopimo skupaj. Za pomoč. Za žrtve katastrofalnih poplav," Slovence v videoposnetku nagovarjajo slovenski najboljši kolesarji.

Srčno akcijo so organizirali Primož Roglič, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Matevž Govekar, Jan Tratnik in Domen Novak.

Več o dražbi in izdelke, ki jih ponujajo, pa lahko najdete na Rogličevi uradni spletni strani.

Pomoč v poplavah

Med kolesarji sta doslej denarno pomoč rojakom, ki so jih prizadele katastrofalne poplave, med drugimi ponudila Mohorič in Pogačar. Prvi je vso denarno nagrado (24.495 evrov) z dirke po Poljski, na kateri je zmagal, namenil žrtvam prek svoje fundacije, Pogačar pa bo na Kongresnem trgu prihodnji teden za vsak selfi z navijači prispeval po 10 evrov in jih dodal začetni donaciji 10 tisoč evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol