J. B. | 10. 8. 2023, 09:50

Slovenski športniki pomagajo žrtvam poplav: po Garnbretovi še Zidanškova, dobrodelni tudi Nik Omladič, Olimpija, Celje ...

Profimedia/fotomontaža

Iz tedna v teden nas navdušujejo na športnih odrih, zdaj pa dokazujejo, da imajo tudi ogromno srce.

Slovenci smo znova dokazali, da znamo v najtežjih trenutkih stopiti skupaj, veliko srce pa so pokazali tudi številni športniki. Nik Omladič, nogometaš Kopra, je odstopil prostor v svoji hiši, hkrati pa organiziral dražbo, na kateri prodaja svoje drese; izkupiček bo namenil žrtvam poplav. Janja Garnbret je podarila denarno nagrado s tekmovanja v Švici, nogometna kluba Celje in Olimpija bosta donirala ves izkupiček od prodanih vstopnic za tekmi z beloruskim klubom Neman Grodno in Domžalami, hitro se je odzval tudi Luka Dončić in še bi lahko naštevali. 

Pomoč Slovencem v težavah je obljubila tudi Tamara Zidanšek, odlična slovenska teniška igralka, ki se trenutno mudi na turnirju v Španiji.

"Pozdravljeni! Glede na vse, kar se je po Sloveniji zgodilo v zadnjih dneh in na vse težave, s katerimi se ljudje soočajo, sem se odločila, da doniram del svoje nagrade iz turnirja. Želim si, da bi ta donacija vsaj malo pomagala pri obnovi. Pozivam vse, ki lahko, naj pomagajo po svojih močeh in verjamem, da bomo skupaj ponudili nekaj opore tistim, ki to najbolj potrebujejo," je zapisala trenutno 129. najboljša teniška igralka na svetu, ki bo znesek podarila Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Zidanšek (@tamarazidansek997)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol